Έρχεται η πρώτη υβριδική BMW X1!

Η BMW βρίσκεται στις τελικές δοκιμές της πρώτης υβριδικής plug-in έκδοσης της X1, με το νέο μοντέλο να ονομάζεται X1 xDrive25e και να προσφέρει αρκετά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το υβριδικό σύστημα που θα φέρει η πρώτη υβριδική plug-in (φόρτιση και από πρίζα) της X1, όμως οι πρώτες πληροφορίες από τα μέρη που δοκιμάζεται το αυτοκίνητο, μας έχουν δείξει ότι το σημείο φόρτισης της μπαταρίας της βρίσκεται μπροστά από την πόρτα του οδηγού.

Από εκεί και πέρα, με το δεδομένο ότι η BMW X1 βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με τη BMW Σειρά 2 Active Tourer, μας φέρνει ως πιο πιθανό σύστημα κίνησής της το υβριδικό της BMW 225xe Active Tourer.

Κατά συνέπεια, θα έχουμε τον 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα των 136 ίππων (220 Nm ροπής), ο οποίος θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων στον πίσω άξονα, δίνοντας μια συνδυαστική ισχύ 224 ίππων και 385 Nm ροπής.

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το 6τάχυτο Steptronic, ενώ είναι πολύ πιθανό η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρισμό της BMW X1 plug-in hybrid, να επαρκεί για έως και 50 χλμ.

Φυσικά, για να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη του νέου μοντέλου, η οποία αναμένεται να συμβεί αρκετά σύντομα, μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
TAG