Πωλήθηκε για καλό σκοπό η πρώτη Corvette Grand Sport

Αντί ποσού 170.000 δολαρίων πωλήθηκε η πρώτη Corvette Grand Sport στη δημοπρασία της Barrett-Jackson.
Η πρώτη Corvette Grand Sport (Νούμερο σασί: 001) πωλήθηκε στη δημοπρασία της Barrett-Jackson στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα αντί ποσού 170.000 δολαρίων, με όλα τα κέρδη να δίνονται στο Ίδρυμα κατά του Καρκίνου Barbara Ann Karmanos.

Το μοντέλο με αριθμό σασί 001, έφερε αισθητικές αλλαγές
σε αμάξωμα και εσωτερικό σε σχέση με τις άλλες Grand Sport.
H Corvette Grand Sport έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές του Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ως η πλέον «πιστάδικη» εκδοχή της απλής Corvette και το αυτοκίνητο με αριθμό σασί 001 που πωλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, έρχεται και με μια σειρά από έξτρα, που του δίνουν μια επιπλέον συλλεκτικότητα.

Έτσι, διαθέτει ένα ειδικό γκρι εξωτερικό μεταλλικό χρώμα, με γαλάζια γραφικά, μαύρη πλατιά ρίγα στο καπό και την πίσω πόρτα, μαύρους τροχούς, αλλά και ένα ξεχωριστό σαλόνι με μπλε δέρμα και σουέντ. Παράλληλα, υπάρχουν και κεντημένα τρισδιάστατα ομοιώματα κλασικής αγωνιστικής Corvette Grand Sport στα προσκέφαλα των καθισμάτων, αλλά και αρκετές άλλες μπλε λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα η πρώτη Corvette Grand Sport παραγωγής δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες Grand Sport, διαθέτοντας τον 6,2 λίτρων LT1 V8 βενζινοκινητήρα των 466 ίππων και 630 Nm ροπής, αλλά και στήσιμο για χρήση σε πίστα.

Μαζί με τα χρήματα από την πώληση του αυτοκινήτου στη δημοπρασία, που έφθασαν όπως προείπαμε τα 170.000 δολάρια, η GM ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει επιπλέον 400.000 δολάρια στο Ίδρυμα κατά του Καρκίνου Barbara Ann Karmanos.
TAG