Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας drift από το Nissan GT-R με 305 χλμ./ώρα!

Η Nissan σημείωσε ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διασκευασμένο αγωνιστικό GT-R 1.380 ίππων, το οποίο κατάφερε να «ντριφτάρει» με την εκπληκτική ταχύτητα των 305 χλμ./ώρα, μπαίνοντας έτσι στη λίστα τον ρεκόρ Γκίνες.

Το Nissan GT-R του ρεκόρ είχε πίσω από το τιμόνι τον Ιάπωνα Masato Kawabata, ο οποίος είναι ο Πρωταθλητής drift στην Ιαπωνία. Η ακριβής ταχύτητα του GT-R κατά την επίτευξη του ρεκόρ ήταν 304,96 χλμ./ώρα και το αυτοκίνητο βρισκόταν σε γωνία 30 μοιρών.

Το αγωνιστικό Nissan GT-R των 1.380 ίππων προετοιμάστηκε από τη GReddy Trust και έφερε ειδικά βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ η δύναμη περνούσε αποκλειστικά και μόνο στους πίσω τροχούς. Εκεί, η γνωστή εταιρεία Toyo είχε τοποθετήσει ειδικά ελαστικά για την επίτευξη του ρεκόρ.

Σύμφωνα με τις νόρμες των ρεκόρ Γκίνες, ο Masato Kawabata είχε μόνο 3 προσπάθειες για να καταφέρει το ρεκόρ, το οποίο έγινε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το αεροδρόμιο αυτό επιλέχθηκε λόγω του μήκους 3 χλμ. αεροδιαδρόμου του.

Σημειώστε τέλος, ότι το προηγούμενο ρεκόρ πλαγιολίσθησης κατείχε ο Πολωνός Jakub Przygonski από το 2013 με ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota GT 86 1.086 ίππων, με ταχύτητα drift 217 χλμ./ώρα και ταχύτητα εισόδου 256 χλμ./ώρα.
TAG