Η Porsche φέρνει ξανά στη ζωή μια μοναδική 911 2,5 S/T που είχε νικήσει στο Λε Μαν

Σαν καινούργια έγινε από την Porsche Classic η ιστορική αυτή 911 2,5 S/T, νικήτρια στο Λε Μαν το 1972.
Ύστερα από εργασίες δύο ολόκληρων ετών, το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Porsche αναπαλαίωσε πλήρως μια μοναδική 911 2,5 S/T, που είχε κερδίσει την κατηγορία της στον ιστορικό αγώνα του Λε Μαν του 1972.

Για την αναπαλαίωση της 911 2,5 S/T, το τμήμα
 Porsche Classic χρειάστηκε 2 ολόκληρα χρόνια.
Αυτή η ιστορική Porsche βρέθηκε πριν από λίγα χρόνια από έναν συλλέκτη στις Η.Π.Α. σε πολύ κακή κατάσταση, έχοντας καταστραφεί μεταξύ άλλων και από ένα σοβαρό ατύχημα.

Το τμήμα Porsche Classic ανέλαβε να την επαναφέρει ξανά στη ζωή, αντικαθιστώντας μεταξύ άλλων την οροφή της, αλλά και επαναδιαμορφώνοντας με το χέρι σημεία του αμαξώματός της που είχαν καταστραφεί. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πέρασε από το τμήμα παραγωγής των τωρινών Porsche, για να υποστεί ειδικές εργασίες προστασίας κατά τη σκουριάς, ώσπου στη συνέχεια βάφτηκε στο παραδοσιακό του κίτρινο χρώμα.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην οποία βρέθηκε πριν λίγα χρόνια
στις Η.Π.Α. η ιστορική αυτή αγωνιστική Porsche 911.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και η Porsche παρουσίασε την ιστορική αυτή 911 2,5 S/T στην Έκθεση Techno Classica, που διεξήχθη από τις 6 έως τις 10 Απριλίου στο Essen της Γερμανίας.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η Porsche 911 2,5 S/T ήταν η αγωνιστική έκδοση της 911 2,4 S Coupe, που είχε δημιουργηθεί από την γερμανική εταιρεία για ιδιωτικές συμμετοχές στην κατηγορία GT. Συνολικά, από τα τέλη του 1971 και ύστερα κατασκευάστηκαν μόλις 24 μονάδες του αγωνιστικού μοντέλου, με κόστος 49.680 μάρκων η κάθε μια.
TAG