Η Toyota αποκαλύπτει πλήρως το πρωτότυπο Setsuna φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο!

Το ξύλινο πρωτότυπο Setsuna της Toyota, αποτελεί μια διαφορετική πρόταση κατασκευής αυτοκινήτων από ξύλο.
Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του επαναστατικού πρωτότυπου Setsuna, που θα δείξει στη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου (12-17/4) και το οποίο είναι φτιαγμένο από ξύλο.

Το αμάξωμα του πρωτότυπου αποτελείται από 86 διαφορετικά
ξύλινα πάνελ, που συγκολλούνται χωρίς βίδες ή καρφιά.
Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, το Setsuna δημιουργήθηκε για να δείξει ότι έχει μέλλον η κατασκευή αυτοκίνητων από ξύλο, τα οποία μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά μιας οικογένειας, σαν μια παραδοσιακή αξία. Για την κατασκευή του, η Toyota έχει συνεργαστεί με τη Sumitomo Forestry, η οποία παρείχε όλη την τεχνογνωσία της σε ειδικές κατασκευές από ξύλο.

Στο εσωτερικό, ακόμη και τα καθίσματα είναι ξύλινα, με μόνο
τη βάση τους και το τιμόνι να είναι από αλουμίνιο.
Το Setsuna αποτελείται από 86 χειροποίητα πάνελ, τα οποία αλλάζουν την απόχρωσή τους όσο περνά ο χρόνο. Για την κατασκευή του πρωτότυπου η Toyota έχει χρησιμοποιήσει την παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδο κατασκευής «okuriari», που δίνει τη δυνατότητα συγκόλλησης των διαφόρων τμημάτων χωρίς τη χρήση καρφιών ή βιδών.

Στην κατασκευή του πρωτότυπου έχει χρησιμοποιηθεί και αλουμίνιο σε λεπτομέρειες όπως το τιμόνι, οι βάσεις των καθισμάτων και τα καπάκια των τροχών. Επίσης, εκτός της απόχρωσης του ξύλου, με το πέρασμα του χρόνου αναμένεται να διαφοροποιηθεί ελαφρώς και το σχήμα του αμαξώματος, αποκτώντας περισσότερες καμπύλες.

Μάλιστα, για να δείξει την αντοχή του στο χρόνο και τη διαχρονικότητά του, η Toyota έχει εφοδιάσει το Setsuna με ένα ρολόι, που δεν μετράει μόνο ώρες και λεπτά, αλλά και έτη.
TAG