Ένα VW Polo 420 ίππων!

Μια super extreme πρόταση για το VW Polo παρουσιάζει η Wimmer, με 420 άλογα και άκρως εκρηκτικές επιδόσεις.
Η γερμανική Wimmer προσφέρει τη μέγιστη ίσως δυνατή βελτίωση για το VW Polo, εφοδιάζοντάς το με μια super βελτιωμένη έκδοση του 2λιτρου TSI βενζινοκινητήρα της VW με 420 άλογα ισχύος, που το καθιστούν ισχυρότερο ακόμη και από το VW Polo R WRC!

Το VW Polo των Wimmer βασίζεται πάνω στο περιορισμένης
παραγωγής Polo R WRC Edition του 2012.
Παρουσιασμένο για πρώτη φορά στα τέλη του 2012, το VW Polo R WRC Edition ήταν μια ειδική έκδοση 2.500 μονάδων του VW Polo με βελτιώσεις που είχαν προέλθει από το αγωνιστικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης 220 ίππων (στο αγωνιστικό Polo έχουμε 1,6 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα με 320 άλογα).

Εκτός του κινητήρα, η Wimmer προσθέτει αγωνιστική
ανάρτηση της KW και πολυάκτινες ζάντες 17 ιντσών της OZ.
Η γερμανική βελτιωτική εταιρεία Wimmer παίρνοντας αυτό το μοντέλο ως βάση, δημιουργεί μια ακόμη πιο extreme έκδοση του Polo, προσθέτοντας στον κινητήρα μια μεγαλύτερη τουρμπίνα, νέα εισαγωγή και αντλία καυσίμου, νέα αντλία υψηλής πίεσης, σπορ καταλύτη και εξάτμιση, ώστε μαζί με κάποιες άλλες μικροεπεμβάσεις, να προσφέρει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 420 άλογα ισχύος και 651 Nm ροπής.

Στην πράξη, η αναβάθμιση αυτή, το κόστος της οποίας αγγίζει τα 10.200 ευρώ, παρέχει στο VW Polo τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα και εκρηκτικό 0-100 χλμ./ώρα, που πάντως η Wimmer δεν ανακοινώνει.

Η πρόταση της γερμανικής εταιρείας δεν σταματά όμως εδώ, αφού με 3.850 ευρώ επιπλέον, ο ιδιόκτητης του πυραυλοκίνητου αυτού VW Polo μπορεί να προσθέσει υψηλών επιδόσεων φίλτρο αέρα της K&N, KW αγωνιστική ανάρτηση, αλλά και πανέμορφες ζάντες 17 ιντσών της OZ με λάστιχα 214/40.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και σίγουρα τοποθετεί το VW Polo της Wimmer στο πάνθεον των ισχυρότερων εκδόσεων του μοντέλου στην ιστορία. 
TAG