Νέος 3λιτρος turbodiesel από τη BMW με 4 turbo!

Στην κορυφαία BMW Σειρά 7 θα κάνει το ντεμπούτο του ο νέος 3λιτρος diesel των 4 turbo της εταιρείας.
Η BMW αποκάλυψε τον ολοκαίνουργιο 6κύλινδρο turbodiesel κινητήρα της, ο οποίος διαθέτει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα turbo, εκτοξεύοντας τη δύναμη και τη ροπή του, στους 394 ίππους και 760 Nm αντίστοιχα!

Ο νέος κινητήρας θα τοποθετηθεί στην κορυφή των diesel της BMW, με την εκπληκτική ροπή των 760 Nm να είναι διαθέσιμη μεταξύ των 2.000 και 3.000 σ.α.λ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, ο κινητήρας αυτός έχει τη δυνατότητα να παράγει και ακόμη υψηλότερη ροπή, όμως το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF με το οποίο συνδυάζεται, «περιόρισε» το τελικό νούμερο στα 760 Nm.

Εκτός πάντως από την έξτρα δύναμη και ροπή, η BMW υπόσχεται ότι σε σχέση με τον επίσης 6κύλινδρο turbodiesel με 3πλη υπερτροφοδότηση που αντικαθιστά, ο νέος diesel είναι 5% πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, παρά την παρουσία ενός επιπλέον turbo, οι μηχανικοί της BMW έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το βάρος στα ίδια περίπου επίπεδα.

Ως προς το ντεμπούτο του, το νέο μοτέρ θα το δούμε αρχικά στην κορυφαία BMW Σειρά 7, εφοδιάζοντας την 750d xDrive. Θα προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Μετά τη BMW Σειρά 7, ο νέος diesel κινητήρας θα εφοδιάσει την Χ5 (Μ50d), την X6 (M60d), αλλά και την επόμενη BMW M550d xDrive.
TAG