Επίσημη παρουσίαση του νέου μικρού crossover Nissan Kicks (+video)

Το Kicks είναι το νέο μικρό crossover της Nissan, που θα παράγεται στη Λατινική Αμερική και θα διατεθεί σε 80 χώρες παγκοσμίως.
Η Nissan παρουσίασε επίσημα το Kicks, το νέο της μικρό crossover μοντέλο που θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της εταιρείας στο Μεξικό και τη Βραζιλία, ώστε να διατεθεί σε πάνω από 80 χώρες παγκοσμίως.

Η σχεδίαση του νέου Nissan Kicks διατηρεί όμορφες γραμμές,
με μεγάλα φωτιστικά και διαφορετικού χρώματος οροφή.
Το νέο Kicks βασίζεται πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο του 2014 και σε σχέση με αυτό έχει διατηρήσει σχεδόν αυτούσιες τις κύριες γραμμές του.

Έτσι, συναντούμε ένα 5θυρο αμάξωμα με όμορφη σχεδίαση, μεγάλα σε μέγεθος φωτιστικά σώματα, αλλά και τονισμένη γρίλια στη μάσκα. Φυσικά, εντύπωση προκαλεί και η διαφορετικού χρώματος οροφή.

Σχετικά λιτή η σχεδίαση στο εξωτερικό, από την οποία θα
ξεχωρίσουμε το σπορτίφ τιμόνι και τη διχρωμία των υλικών.
Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι εντελώς νέα και σχετικά λιτή, όπου όμως ξεχωρίζει το 3άκτινο σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, η οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, αλλά και η μεγάλη οθόνη πληροφόρησης στον πίνακα οργάνων, αριστερά από το ταχύμετρο.

Στους χώρους, η Nissan υπόσχεται τα πιο άνετα επίπεδα στην κατηγορία για τους πίσω επιβάτες και αντίστοιχα, ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, χωρίς πάντως προς το παρόν να δίνει περαιτέρω στοιχεία.

Στους χώρους, το Kicks εκμεταλλευόμενο το μακρύ μεταξόνιο,
αναμένεται να είναι ένα από τα πιο άνετα compact SUV.
Από πλευράς διαστάσεων, το Kicks έχει μήκος 4.295 χλστ. που το τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας των compact SUV, ενώ και το μεταξόνιό του είναι μακρύ, φθάνοντας τα 2,61 μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του, τις επιδόσεις-κατανάλωση, την ανάρτηση, τα φρένα κ.λπ., καθώς και εάν θα είναι και τετρακίνητο, η Nissan προς το παρόν δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία. Όλα αυτά, θα τα γνωρίζουμε μέσα στους επόμενους μήνες μέχρι και το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου τον Αύγουστο στη Βραζιλία.

Από εκεί και πέρα, το Kicks που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Aguascalientes του Μεξικό και σε αυτό στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας, θα ξεκινήσει τη διάθεσή του και στον υπόλοιπο κόσμο. Προς το παρόν, η Nissan κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το εάν θα το φέρει στην Ευρώπη, εκεί όπου υπάρχει άλλωστε στην ίδια κατηγορία το Juke.

Δείτε το πρώτο επίσημο video του Nissan Kicks.


                    
TAG