Ανάκληση 500.000 Jeep Wrangler για πρόβλημα με τον αερόσακο του οδηγού

H Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 500.000 Jeep Wrangler, λόγω ενός προβλήματος στο τιμόνι, το οποίο δεν αφήνει τον αερόσακο να λειτουργήσει όταν υπάρχει πολύ σκόνη και βρωμιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα έχει να κάνει με το ελικοειδές ελατήριο που είναι τμήμα του ηλεκτρικού κυκλώματος του αερόσακου και βρίσκεται στο τιμόνι. Σε περίπτωση που το Wrangler οδηγηθεί εκτός δρόμου και με την οροφή ή τις πόρτες ανοικτές, αφήνοντας σκόνη και βρωμιά να μπουν στο εσωτερικό, τότε μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία του αερόσακου και να μην ανοίξει σε μια σύγκρουση.

Η Fiat Chrysler τονίζει ότι εάν υπάρξει αυτό το πρόβλημα, τότε ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου στον πίνακα οργάνων. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απευθυνθεί στον τοπικό του έμπορο. Πάντως, κατά τη διάρκεια της ανάκλησης, η ίδια η εταιρεία θα καλέσει τους ιδιοκτήτες να φέρουν τα οχήματά τους σε κάποιο εκ των μελών του επίσημου δικτύου της.

Συνολικά, στην ανάκληση εμπλέκονται 400.000 Jeep Wrangler στις Η.Π.Α., 35.400 στον Καναδά, 8.500 στο Μεξικό και 62.580 αυτοκίνητα εκτός Αμερικής.
TAG