Αποκάλυψη της πανέμορφης Aston Martin Vanquish Zagato

Σε συνεργασία της Aston Martin με την Zagato, παρουσιάζεται σήμερα στην Ιταλία η πρωτότυπη Vanquish Zagato.
Η Aston Martin και ο γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος του Zagato δημιούργησαν την νέα, πρωτότυπη Aston Martin Vanquish Zagato, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της σήμερα στο Concorso dEleganza της Villa dEste στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Βασισμένη στο αμάξωμα της Vanquish, η Zagato αντλεί την
έμπνευσή της από αρκετές άλλες Aston Martin.
Με την νέα πρωτότυπη Vanquish, η Aston Martin και ο Zagato τιμούν την εδώ και 5 δεκαετίες συνεργασία τους, δημιουργώντας ένα 5o μοντέλο. Η σχεδίαση της μοναδικής αυτής Aston έγινε από κοινού μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ το πρωτότυπο κατασκευάστηκε στα κεντρικά της βρετανικής φίρμας.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι πολυτελείς επενδύσεις στα
καθίσματα και τα ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα.
Βασισμένο πάνω στη Vanquish, το πρωτότυπο έχει ένα νέο αμάξωμα που έχει φτιαχτεί από ανθρακονήματα, με πολύ δυναμικό πίσω μέρος που παραπέμπει σε αυτό της Aston Martin DB11, οροφή με τα δύο χαρακτηριστικά φουσκώματα των δημιουργιών του Zagato, καθρέπτες που μοιάζουν με αυτούς της κορυφαίας Aston Martin One-77, αλλά και πίσω φώτα από ένα ακόμη μοντέλο της βρετανικής εταιρείας, τη Vulcan.

Στο εσωτερικό, η Aston Martin κάνει χρήση άφθονου δέρματος, με χαρακτηριστική την παρουσία του λογότυπου «Z» του Zagato στα καθίσματα. Διακρίνονται επίσης και οι επενδύσεις από ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα της, η Aston Martin Vanquish Zagato εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V12 των 5,9 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος έρχεται με αναβαθμισμένη ισχύ 600 ίππων (+24 PS) σε σχέση με την «απλή» Vanquish. Οι Bρετανοί δεν ανακοινώνουν τις επιδόσεις του.
TAG