Νέα DB11: Η κορυφαία Aston Martin αποκαλύπτεται! (+video)

Αποκαλύφθηκε σήμερα με πλήρη επισημότητα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η νέα DB11, το ολοκαίνουργιο top κουπέ της Aston Martin, με V12 twin-turbo βενζινοκινητήρα, αρκετή τεχνολογία και μοναδικά στοιχεία πολυτέλειας.

Η Aston Martin DB11 έρχεται για να αντικαταστήσει τη DB9 στη γκάμα της βρετανικής μάρκας, έχοντας εξελιχθεί με βάση το σχέδιο «Δεύτερος Αιώνας» της Aston Martin, σύμφωνα με το οποίο θα δούμε από εδώ και πέρα μια σειρά από νέα και άκρως εντυπωσιακά μοντέλα.

Υπό αυτό το πρίσμα, το design της νέας top Aston Martin χαρακτηρίζεται από τις άκρως αεροδυναμικές του γραμμές, που συνδυάζουν το μακρύ και εμφατικό εμπρόσθιο τμήμα, με ένα νέου τύπου πίσω μέρος, όπου ουσιαστικά τα φώτα και οι ώμοι του αμαξώματος ανασηκώνονται συναντώντας την οροφή, χωρίς τη χρήση πίσω κολόνας.

Εντελώς νέο είναι και το πλαίσιο του αυτοκινήτου, η καινούργια πλήρως αλουμινένια πλατφόρμα της Aston Martin, που έρχεται πιο ελαφριά, αλλά και πιο άκαμπτη από κάθε άλλη φορά.

Ολοκαίνουργιος είναι και ο κινητήρας, ο εξελιγμένος από την Aston Martin V12 twin-turbo των 5,2 λίτρων, με ονομαστική ισχύ 608 ίππων και 700 Nm ροπής, που χαρίζουν στη DB11 τον τίτλος της ισχυρότερης Aston στην ιστορία.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, προσφέροντας τρία προγράμματα οδήγησης (GT, Sport και Sport Plus), για το μοτέρ, το κιβώτιο, το ηλεκτρικό τιμόνι, την ενεργή ανάρτηση και το σύστημα μοιράσματος της ροπής.

Σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα της νέας Aston Martin DB11 να αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Ολοκληρώνοντας με το εσωτερικό, εδώ η νέα DB11 προσφέρει μια αναβαθμισμένη τεχνολογικά καμπίνα που κάνει χρήση μιας μεγάλης ψηφιακής οθόνης 12 ιντσών αντί του παραδοσιακού πίνακα οργάνων, μαζί με μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών πάνω στην κονσόλα για το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεσή της, η νέα Aston Martin DB11 αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στα τέλη της χρονιάς, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 204.900 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.

Απολαύστε το επίσημο video της παρουσίασης της νέας Aston Martin DB11.


                     
TAG