Το πρώτο μικρό SUV της Audi είναι πραγματικότητα!

Με πιο νεανική εμφάνιση, το Audi Q2 φέρνει για πρώτη φορά μια premium εταιρεία στη μικρή κατηγορία των SUV μοντέλων.
Μετά από πολλά χρόνια φημών και αρκετές φωτογραφίες που μας το προανήγγειλαν, το πρώτο μικρό SUV της Audi, το νέο Q2, παρουσιάστηκε σήμερα και επίσημα από τη γερμανική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το μήκος του νέου Q2 φθάνει τα 4,19 μέτρα, με την Audi να
υπόσχεται πολύ καλή απόσταση από το έδαφος 200 χλστ.
Σχεδιαστικά, το νέο Q2 αλλάζει αρκετά όσα γνωρίζουμε σήμερα από τα μοντέλα της Audi, φέρνοντας μια πιο νεανική αύρα στο κατώτερο τμήμα των «Q» μοντέλων της μάρκας. Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα, που περικλείεται από μικρά σε μέγεθος φωτιστικά, αλλά και από τονισμένες εισαγωγές στον προφυλακτήρα.

Στο πλάι από την άλλη, το μήκους 4,19 μέτρων Q2 (πλάτος 1,79 μέτρα, ύψος 1,51 μέτρα και μεταξόνιο 2,6 μέτρα οι υπόλοιπες αναλογίες του), διακρίνεται για τις μικρές σε μέγεθος γυάλινες επιφάνειες, αλλά και για τη χαρακτηριστική χρωμιωμένη πεπλατυσμένη τρίτη κολόνα της οροφής.

Καταλήγοντας στο πίσω τμήμα, εκεί ξεχωρίζουν τα μικρά σε μέγεθος φωτιστικά, που περισσότερο παραπέμπουν σε μοντέλο της VW παρά σε Audi.

Υπέρ-πλήρης η γκάμα των κινητήρων, με μοτέρ βενζίνης
και diesel από 116 έως 190 ίππους, σε 4Χ2 και 4Χ4.
Στο πεδίο των κινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει 6 διαφορετικά μοτέρ με ισχύ από 116 έως 190 ίππους, ξεκινώντας από τον 1.000άρη 3κύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα (116 PS). Ακολουθεί ο 1,4 TFSI των 150 ίππων με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων, αλλά και ο 2λιτρος TFSI των 190 ίππων. Στους diesel, έχουμε έναν 1.600άρη TDI με 116 ίππους και δύο 2λιτρους με 150 και 190 άλογα.

Το εσωτερικό παραπέμπει σε αυτό του Audi A3. Ξεχωρίζει ο
πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi Virtual Cockpit.
Όλες οι εκδόσεις είναι δικίνητες, εκτός από τους κορυφαίους 2λιτρους TFSI και TDI, που συνδυάζονται αποκλειστικά με τετρακίνηση quattro (προαιρετικά και στον 1,4 TFSI, αλλά και στον 2,0 TDI με 150 PS). Τα κιβώτια είναι 6τάχυτο μηχανικό ή προαιρετικά, το 7άρι διπλού συμπλέκτη αυτόματο S tronic (στάνταρ στους 2λιτρους). Πολύ καλή είναι και η απόσταση από το έδαφος, που φθάνει τα 200 χλστ.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε μια σχεδίαση που παραπέμπει στο αντίστοιχο τμήμα του Audi A3. Χαρακτηριστικό στοιχείο της καμπίνας αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε ένα τόσο μικρό μοντέλο του VW Group, το παρών δίνει ο νεότερος και άκρως εντυπωσιακός πίνακας οργάνων «Virtual Cockpit», με πλήρως ψηφιακή απεικόνιση.

Στους χώρους, παρά τις compact διαστάσεις του Q2, η Audi υπόσχεται πολύ καλά επίπεδα και ένα πορτ-μπαγκάζ με αρκετό ωφέλιμο όγκο 405 λίτρων. Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμα του νέου μοντέλου, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο.
TAG