Το νέο Honda Civic Prototype μας αποκαλύπτει το πως θα είναι το νέο Civic!

Εντελώς νέα εμφάνιση για το Honda Civic 10ης γενιάς, που αναμένουμε στη χώρα μας στις αρχές του 2017.
H Honda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε πρωτότυπη μορφή το 10ης γενιάς Civic, το οποίο θα δούμε χωρίς μεγάλες αλλαγές και στους δρόμους της χώρας μας στις αρχές του 2017.

Το πίσω μέρος του Honda Civic της Γενεύης, μας αποκαλύπτει
και το ποιόν μιας πιο σπορ έκδοση του νέου μοντέλου.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του αυτοκινήτου, αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Honda μας φέρνει ένα Civic για την Ευρώπη, που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το αμερικάνικο «αδελφό» του, που ήδη διατίθεται στις Η.Π.Α. σε σεντάν και κουπέ έκδοση.

Σε σχέση με το υπάρχον Civic, το νέο είναι μακρύτερο και πιο
πλατύ, μειώνοντας παράλληλα το συνολικό του ύψος.
Έτσι, το νέο ιαπωνικό μικρομεσαίο χαρακτηρίζεται από το σχεδόν ίδιο εμπρόσθιο τμήμα, με τα επιθετικά φωτιστικά που πέφτουν πάνω στη γρίλια της μάσκας, αλλά και το δυναμικό προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος από την άλλη, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «C» έρχονται από το αμερικάνικο Civic Coupe, όμως αυτό που αλλάζει είναι η πιο σπορ σχεδίαση του προφυλακτήρα και η κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης, που μας αποκαλύπτουν και μια μελλοντική πιο σπορ έκδοση του μοντέλου.

Από πλευράς διαστάσεων, σε σχέση με το υπάρχον Civic, το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος (κατά 130 και 30 χλστ. αντίστοιχα), ενώ είναι 20 χλστ. πιο χαμηλό σε ύψος.

Οι κινητήρες του θα είναι δύο καινούργιοι turbo VTEC με χωρητικότητα 1,0 και 1,5 λίτρων, αλλά και η αναβαθμισμένη εκδοχή του 1,6 λτ. i-DTEC diesel της εταιρείας. Προς το παρόν η Honda δεν ανακοινώνει την απόδοσή τους, ωστόσο η εταιρεία υπόσχεται αρκετή βελτίωση στο πεδίο της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.
TAG