Επίσημα το νέο Toyota C-HR και με 1.200άρη turbo 115 ίππων

Η Toyota παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο της μικρό SUV, το C-HR, με κινητήρες βενζίνης από 1,2 λίτρα με turbo, αλλά και με υβριδική έκδοση.

Το νέο C-HR θα φέρει από τα τέλη τους έτους για πρώτη φορά την Toyota απέναντι σε μοντέλα όπως το Opel Mokka, το Renault Captur, το Honda HR-V και το Nissan Juke, διαθέτοντας μια άκρως ελκυστική σχεδίαση, όπως σας έχουμε ήδη αποκαλύψει από την περασμένη Παρασκευή.

Τεχνικά, το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα TNGA της Toyota, που του επιτρέπει να φέρει για πρώτη φορά σε μοντέλο του είδους και υβριδικό σύστημα κίνησης. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα με αυτό του Toyota Prius, που συνδυάζει έναν 1,8 λτ. βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 122 ίππων. Οι εκπομπές ρύπων μειώνονται στα 90 γρ./χλμ.

Στους άλλους κινητήρες του C-HR, που σημειώνουμε ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στη Σαγγάρια της Τουρκίας, ξεχωρίζει η παρουσία του γνωστού από το Auris, 1,2 λτ. turbo βενζινοκινητήρα, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή CVT αυτόματο κιβώτιο. Στη δεύτερη περίπτωση, θα υπάρχει επιλογή για έκδοση 4X2 ή 4X4.

Η διαθέσιμη γκάμα θα ολοκληρωθεί τέλος με μια έκδοση με 2λιτρο βενζινοκινητήρα και CVT κιβώτιο, για την οποία η Toyota ανακοινώνει ότι θα διατεθεί σε επιλεγμένες μόνο αγορές. 
TAG