Το νέο VW T-Cross Breeze Concept είναι ένα μελλοντικό SUV με κάμπριο αμάξωμα

Με κάμπριο SUV 3θυρο αμάξωμα, το νέο VW T-Cross Breeze είναι ένα πρωτότυπο έξω από τα συνηθισμένα.
Η VW παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο πρωτότυπο Breeze, ώστε να μας αποκαλύψει τις προθέσεις της για την παρουσίαση, όχι μόνο ενός, αλλά τριών νέων SUV μοντέλων στο άμεσο μέλλον!

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του πρωτότυπου
 φθάνει τα 4.133 χλστ. και το πλάτος τα 1.798 χλστ.
Το γερμανικό πρωτότυπο διακρίνεται για τις έξω από τα συνηθισμένα γραμμές του, που μας δίνουν ένα 3θυρο υπερυψωμένο αμάξωμα με ιδιαίτερα δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο συνδυάζεται με μια υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή.

Για την κίνησή του, υπάρχει ένας 1.000άρης TSI βενζινοκινητήρας 110 ίππων με 175 Nm ροπής στις 1.500 σ.α.λ., ο οποίος στέλνει την ισχύ τους στους εμπρόσθιους τροχούς, μέσω 7τάχυτου DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Στο high-tech εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι ψηφιακές οθόνες και
η απουσία των παραδοσιακών διακοπτών και χειριστηρίων.
Εκμεταλλευόμενος το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1.250 κιλά), ο κινητήρας απαιτεί μόνο 10,3 δλ. για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα. Παράλληλα, οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι αρκετά χαμηλές (5,0 λτ./100 χλμ.).

Στο εσωτερικό του T-Cross Breeze επιλογή της VW είναι να μας δείξει μια καμπίνα με αρκετές οθόνες και το μίνιμουμ των απαιτούμενων διακοπτών, με πολλές εκ τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων να μπορούν να γίνουν μέσω ειδικών χειρονομιών και κινήσεων του χεριού του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά τέλος στις διαστάσεις του, το πρωτότυπο έχει μήκος 4,133 μέτρων και πλάτος 1,798 μέτρων, κάτι που τελικά δεν αποκλείεται να μας αποκαλύπτει από σήμερα και τις αναλογίες ενός νέου μικρού SUV που ετοιμάζει η VW.
TAG