Αποκάλυψη της super συλλεκτικής Lamborghini Centenario των 770 ίππων!

Η Lamborghini παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη νέα Centenario, το συλλεκτικό της και περιορισμένης παραγωγής νέο supercar, με 770 άλογα και τιμή 1,75 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τους φόρους.

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει η νέα Centenario είναι μια επετειακή, super exclusive Lamborghini, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας, Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Η Centenario θα κατασκευαστεί σε 40 μονάδες (20 με κουπέ και 20 με «ανοικτό» αμάξωμα), οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί.

Φυσικά, μια τόσο ξεχωριστή Lamborghini δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τα καλύτερα της supersport μάρκας και έτσι, η νέα Centenario βασίζεται πάνω σε ένα μονοκόκ πλαίσιο και ένα αμάξωμα που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, τα οππίο στόχο έχουν να μειώσουν το συνολικό βάρος μόνο στα 1.520 κιλά.

Ο κινητήρας της είναι ο ίδιος ατμοσφαιρικός V12 της Aventador, με αναβαθμισμένη ισχύ 770 ίππων και εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δλ., 0-300 χλμ./ώρα σε 23,5 δλ. και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακή είναι και η απόσταση φρεναρίσματός της, με τη Lamborghini να ανακοινώνει ότι το 100-0 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 30 μέτρα.

Στον τομέα της εμφάνισης, η Lamborghini προσδίδει στην Centenario μια αρκετά πληθωρική εικόνα, με μεγάλες εισαγωγές στον νέο εμπρός προφυλακτήρα και τα πλαϊνά, ιδιαίτερα ευδιάκριτο περιμετρικό body kit, αλλά και ένα απίστευτα επιθετικό πίσω τμήμα, με τεραστίων διαστάσεων διαχύτη, λεπτά φωτιστικά σώματα, τριπλή απόληξη εξάτμισης και μεγάλη αναρτώμενη αεροτομή.

Το εσωτερικό εντυπωσιάζει αντίστοιχα με την πολυτέλειά του, τα στοιχεία τεχνολογίας, αλλά και τα έξτρα ανθρακονημάτινα σπορ καθίσματα, τα δέρματα με χαρακτηριστικές ραφές στο ταμπλό, το εσωτερικό των θυρών και το σαλόνι, αλλά και το πραγματικό ανθρακόνημα στην κονσόλα, το τιμόνι, τις επενδύσεις των πορτών κ.ο.κ. 
TAG