Τέλος το σύστημα AIRSCARF από τα κάμπριο της Mercedes!

Με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Γερμανίας, η Mercedes σταματά το σύστημα AIRSCARF από τα κάμπριό της.
Σε μια δικαστική διαμάχη 10 ετών, η Mercedes διατάχτηκε να σταματήσει από τις 10 Μαΐου την πώληση του συστήματος AIRSCARF που διαθέτουν τα κάμπριό της, λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας του συστήματος!

Το AIRSCARF στέλνει ζεστό αέρα στον αυχένα του οδηγού
και του συνοδηγού, θερμαίνοντάς τους με ανοιχτή οροφή.
Το σύστημα AIRSCARF είναι ένα πολύ έξυπνο και πρακτικό σύστημα των κάμπριο της Mercedes, το οποίο χρησιμοποιείται για να στέλνει ζεστό αέρα στον αυχένα του οδηγού και του συνοδηγού, επιτρέποντάς το ταξίδι με ανοιχτή την οροφή, ακόμη και με εξωτερική θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή που μας έχουν συνηθίσει τα κάμπριο.

Όμως, χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα η Mercedes παραβίασε τα δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει ο ιδιοκτήτης της πατέντας Ludwig Schatzinger,όπως αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Ύστερα από αυτή την απόφαση, η οποία απαίτησε μια δικαστική διαμάχη σχεδόν 10 ετών μεταξύ της Daimler και του κ. Schatzinger, η Mercedes διατάσσεται να σταματήσει άμεσα από τις 10 Μαΐου την πώληση του AIRSCARF και παράλληλα, να το απενεργοποιήσει σε όσα αυτοκίνητα υπάρχουν στις εκθέσεις της, καινούργια ή μεταχειρισμένα.

Το σύστημα AIRSCARF διατίθεται σε όλα τα κάμπριο της
Mercedes, μεταξύ των οποίων και τη νέα C-Class Cabrio.
Επίσης, το δικαστήριο διέταξε την εταιρεία να καταθέσει άμεσα τον ακριβή αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί με το σύστημα AIRSCARF, για τα οποία θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση στον κ. Schatzinger.

Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι η απενεργοποίηση και το σταμάτημα της πώλησης του AIRSCARF είναι προσωρινή, μιας και τα δικαιώματα της πατέντας λήγουν στις 25 Δεκεμβρίου του 2016 και από εκεί και πέρα, η Mercedes έχει το δικαίωμα να το επαναφέρει. Επίσης, η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο στα αυτοκίνητα που πωλούνται και έχουν πωληθεί στη Γερμανία και όχι εκτός αυτής.

Ανάμεσα στα μοντέλα που πωλούνται με το σύστημα AIRSCARF είναι η Mercedes SLK/SLC, η νέα C-Class Cabrio, η SL και η S-Class Cabrio, στα οποία υπολογίζεται ότι τα δύο τρίτα των ιδιοκτητών έχουν επιλέξει το σύστημα αυτό από τη λίστα του προαιρετικού τους εξοπλισμού.
TAG