Έτσι θα μπορούσε να είναι η νέα Alfa Romeo F1!

Ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση για την Alfa Romeo F1, όπως την οραματίζεται ο Τούρκος σχεδιαστής Olcay Tuncay Karabulut.
Με αφορμή την επικείμενη επιστροφή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1, ο Τούρκος σχεδιαστής Olcay Tuncay Karabulut παρουσιάζει τη δική του σχεδιαστική πρόταση για το μελλοντικό μονοθέσιο της Alfa.

Ο Τούρκος σχεδιαστής έχει δημιουργήσει τη Φόρμουλα 1
της Alfa Romeo με νέου τύπου κλειστό κόκπιτ.
Ο σχεδιαστής από τη γειτονική μας χώρα ονομάζει το μονοθέσιο που δημιούργησε «Alfa AW30», προτείνοντας μάλιστα στην Alfa Romeo την υιοθέτηση ενός κλειστού κοκπιτ, κάτι για το οποίο γίνεται ιδιαίτερος λόγος στη Φόρμουλα 1 το τελευταίο διάστημα για λόγους ασφαλείας.

Παρότι ο S. Marchionne έχει αποκαλύψει την επιστροφή της
Alfa στη F1, παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα συμβεί.
Μένοντας λίγο παραπάνω στα σχέδια του Τούρκου σχεδιαστή, παρατηρούμε ότι έχει δώσει στο μονοθέσιό του ιδιαίτερα αεροδυναμικές γραμμές, με τη «μύτη» στο εμπρόσθιο τμήμα να είναι λίγο πιο υψηλή από ό,τι στα σημερινά αγωνιστικά μονοθέσια.

Σε ό,τι αφορά στο κόκπιτ, αυτό είναι κλειστό όπως προείπαμε και υψηλότερο από την πίσω αεροτομή. Φυσικά, στο μονοθέσιο υπάρχουν ευδιάκριτα και τα λογότυπα της ιστορικής ιταλικής μάρκας.

Για την επιστροφή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1 τώρα, όπως έχουμε ξαναγράψει ο Πρόεδρος του Fiat Group κ. Sergio Marchionne έχει αποκαλύψει ότι θα ξαναδούμε την εταιρεία στους αγώνες και με δική της ομάδα, χωρίς να το έχει προσδιορίσει ωστόσο χρονικά.

Το ζήτημα είναι το τι θα κάνει ο Marchionne με τη Ferrari που ιστορικά αποτελεί τον εκπρόσωπο του Group στην F1, αφού η συνύπαρξη Ferrari και Alfa Romeo στο Πρωτάθλημα αναμένεται να δημιουργήσει έναν έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό στους κόλπους του Fiat Group.

Περαιτέρω πάντως πληροφορίες για την επιστροφή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1 αναμένουμε σύντομα.
TAG