Η Ferrari δημιουργεί τη μία και μοναδική 458 MM Speciale

Κατασκευασμένη κατά παραγγελία ενός πελάτη που ήθελε να δημιουργήσει μια 458 Speciale διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες και σχεδιασμένη από το Κέντρο Σχεδίασης της Ferrari, η νέα Ferrari 458 MM Speciale είναι ένα και μοναδικό δημιούργημα της ιταλικής φίρμας.

Σχεδιαστικά, το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει την 458 MM Speciale από τις υπόλοιπες Ferrari 458 Speciale, είναι η παρουσία ειδικών εμπρόσθιων μαύρων κολώνων οροφής, που δημιουργούν το οπτικό τρικ της σύνδεσης του παρμπρίζ με τα πλαϊνά τζάμια, σε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει αυτό της Ferrari GTO του 1984.

Έπειτα, η μοναδική αυτή 458 Speciale αλλάζει και τη σχεδίαση των πίσω κολώνων, που τραβιούνται προς τα πίσω πέφτοντας πάνω στο ανασηκωμένο πίσω όγκο, όπου έχει προστεθεί μια νέα αεροτομή.

Η Ferrari τονίζει ότι εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, οι δύο παραπάνω επεμβάσεις στις κολώνες χαμηλώνουν την οροφή, χαρίζοντας καλύτερα αεροδυναμικά στοιχεία στο αυτοκίνητο.

Οι αλλαγές πάντως στο αμάξωμα της μοναδικής αυτής 458, ολοκληρώνονται με τους νέους πλαϊνούς αεραγωγούς, που παρέχουν περισσότερο αέρα στον V8 κινητήρα, ενώ οι τροχοί έχουν εντελώς νέα σχεδίαση, μόνο για την 458 MM Speciale.

Το αμάξωμα, βάφεται επίσης σε ένα ειδικό λευκό χρώμα, που συνδυάζεται με ρίγες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Στο εσωτερικό, η Ferrari έχει προσθέσει ειδικές μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με λευκές ραφές, αλλά και περαιτέρω λευκές λεπτομέρειες, μαζί με ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Ferrari δεν αποκαλύπτει κάποιο νέο στοιχείο, οπότε είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι κάτω από το πίσω καπό της 458 MM Speciale βρίσκεται ο ίδιος ατμοσφαιρικός V8 των 4,5 λίτρων και 605 ίππων ισχύος της 458 Speciale. Θυμίζουμε ότι το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,0 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 325 χλμ./ώρα. 
TAG