Ανανεωμένη BMW Σειρά 3 GT με περισσότερη δύναμη

Η BMW παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά της Σειρά 3 Gran Turismo, η οποία έρχεται με ισχυρότερους κινητήρες, αλλά και με τις ίδιες αισθητικές αλλαγές που έχουμε από πέρσι στις ανανεωμένες Σειρά 3 σεντάν και στέισον.

Ξεκινώντας με τους κινητήρες, η γκάμα αποκτά τους νεότερους TwinPower Turbo βενζινοκινητήρες 2,0 και 3,0 λίτρων, με αυξημένη ισχύ 184 (320i) και 252 ίππων (330i) για τους 2λιτρους, αλλά και 326 άλογα για τον 6κύλινδρο 3λιτρο της 335i. Στους diesel, συναντούμε πέντε επιλογές από 150 έως 313 ίππους, με νέα προσθήκη τον 2λιτρο των 224 ίππων της 325d.

Παρά τώρα την αύξηση στην ισχύ, η BMW τονίζει ότι έχει υπάρξει μείωση στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, έως και κατά σχεδόν 14% σε σχέση με πριν και ανάλογα με την έκδοση.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι εκτός των 318d, 320d και 320i που έρχονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (8άρι αυτόματο προαιρετικά), όλες οι άλλες επιλογές διατίθενται στάνταρ με το 8τάχυτο αυτόματο, που φροντίζει στην αυτόματη λειτουργία και σε συνδυασμό με την επιλογή ECO PRO στο σύστημα παραμετροποίησης, να διατηρεί χαμηλά τις σχέσεις του κινητήρα και την κατανάλωση.

Στο αισθητικό κομμάτι οι αλλαγές είναι περιορισμένες και συμπυκνώνονται στα στάνταρ LED φωτιστικά σώματα με LED εμπρός φώτα ομίχλης, τους «φρεσκαρισμένους» προφυλακτήρες, αλλά και τα νέα χρώματα και σχέδια τροχών.

Στο εσωτερικό, έχει προστεθεί έξτρα χρώμιο στους διάφορους διακόπτες, υπάρχουν νέες επενδύσεις σε ξύλο και δέρμα που σύμφωνα με τη BMW, απογειώνουν την απτή ποιότητα, ενώ συναντούμε και έναν νέο επιλογέα ταχυτήτων, μαζί με αναβαθμισμένη οθόνη για τον κλιματισμό.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της η μήκους 4,824 μέτρων BMW Σειρά 3 GT δεν αλλάζει, προσφέροντας άνετους χώρους στο εσωτερικό και μεγάλο άνοιγμα για το πορτ-μπαγκάζ των 520 έως και 1.600 λίτρων χωρητικότητας.
TAG