Αποκάλυψη του νέου Opel Zafira

Με νέο εμπρόσθιο τμήμα, αλλαγμένο εσωτερικό και κορυφαία ευρυχωρία παρουσιάζεται το αναβαθμισμένο Opel Zafira.
Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου Zafira, το οποίο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος μοντέλου, που βρίσκεται στην αγορά από το 2011.

Η Opel σχεδιαστικά διατήρησε το ενός όγκου αμάξωμα του
Zafira, αλλάζοντας μόνο το εμπρόσθιο τμήμα του.
Το κύριο στοιχείο που διαχωρίζει το νέο Zafira από το προηγούμενο είναι το καινούργιο εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα του νέου Opel Astra και ενσωματώνει μια νέα μάσκα με καινούργια φωτιστικά σώματα, νέα γρίλια και φώτα ημέρας. Από εκεί και πίσω δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Περισσότερες όμως είναι οι διαφορές στο εσωτερικό, εκεί όπου η Opel προτίμησε να τονίσει τη λειτουργικότητα και ευχρηστία, μειώνοντας τον αριθμό των διακοπτών και των διαφόρων μπουτόν, προς χάρη μιας νέας μεγάλης οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων IntelliLink. Το σύστημα αυτό προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, αλλά και δυνατότητα για Wi-Fi Hotspot.

Στο εσωτερικό η Opel ελαχιστοποιεί τους διακόπτες στην
κονσόλα, προς χάριν μιας νέας μεγάλης οθόνης αφής.
Νέα σχεδίαση διαθέτει και το τιμόνι, ενώ αλλαγμένος είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος όπως και στο νέο Opel Astra, φέρει μεγαλύτερη οθόνη πληροφόρησης στο κέντρο του και νέα, πιο ευανάγνωστα αναλογικά όργανα.

Χαρακτηριστικό του αναβαθμισμένου Zafira συνεχίζει να αποτελεί η τονισμένη πρακτικότητα και εσωτερική ευρυχωρία, με 7θέσιο εσωτερικό και πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 710 λίτρων στην 5θέσια διαμόρφωση.

Για τους κινητήρες του νέου της μοντέλου, η Opel δεν ανακοινώνει προς το παρόν τη γκάμα, αν και αναμένουμε σίγουρα μοτέρ diesel από 1,6 λίτρα και βενζίνης από 1,4 λίτρα. Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμά του, το νέο Opel Zafira θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τα τέλη της χρονιάς.
TAG