Νέος bi-turbo V8 της Porsche με 550 ίππους για την Panamera!

Με έναν νέο turbo V8 βενζινοκινητήρα 550 ίππων θα εφοδιάσει η Porsche την Panamera στο άμεσο μέλλον.
Στο πλαίσιο του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου Κινητήρων της Βιέννης, η Porsche παρουσίασε την εξέλιξη των turbo κινητήρων της, με έναν νέο bi-turbo V8 να κάνει εκεί την πρώτη του εμφάνιση ώστε να λανσαριστεί στη συνέχεια στην κορυφαία Porsche Panamera.

Εκτός της Panamera, ο νέος turbo κινητήρας της Porsche
θα βρεθεί κάτω από το καπό και της Cayenne.
Το νέο μοτέρ της Porsche δεν είναι 100% δικός της κινητήρας, αφού βασίζεται εν πολλοίς πάνων στον turbo 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα της Audi, που λανσαρίστηκε στο νέο S4. Ως προς τη χωρητικότητά του, η Porsche δεν την αποκαλύπτει ακόμη, όμως ανακοινώνει ότι με τη βοήθεια δύο turbo, ο νέος V8 θα προσφέρει 550 ίππους ισχύος στις 5.750 σ.α.λ. και 770 Nm ροπής στις 6.800 σ.α.λ.

Παράλληλα, η Porsche υπόσχεται ότι ο νέος κινητήρας θα έχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον προηγούμενο 4,8 λτ. V8 turbo της Panamera, από τη στιγμή που διαθέτει το σύστημα μερικής απενεργοποίησης των κυλίνδρων, που έχουμε δει στη VW και την Audi.

Έτσι, όταν λειτουργούν οι μισοί κύλινδροι (σε ήπιες ταχύτητες και με στροφές από 950 μέχρι 3.500) η Porsche ανακοινώνει ότι η κατανάλωση θα είναι μειωμένη κατά 30%. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας θα διαθέτει και σύστημα start-stop, ενώ έχει φτιαχτεί ώστε να μπορεί να αποτελέσει και μέρος υβριδικού συστήματος κίνησης.

Εκτός της Panamera, ο νέος V8 της Porsche θα τοποθετηθεί και στην Cayenne, ενώ τέλος θα τον δούμε και σε κάποια μοντέλα της Bentley, τη νέα Lamborghini Urus, αλλά και τα ισχυρότερα Audi.
TAG