Αποκάλυψη-έκπληξη του νέου πισωκίνητου Toyota GT 86 Shooting Brake! (+video)

Το νέο Toyota GT 86 Shooting Brake Concept αποτελεί μια νέα σχεδιαστική πρόταση για το δημοφιλές ιαπωνικό κουπέ.
Σε μια κίνηση που κανείς δεν την περίμενε, αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα στην Αυστραλία σε πρωτότυπη μορφή το νέο Toyota GT 86 Shooting Brake Concept, φέρνοντάς μας νέα δεδομένα στην κατηγορία των πισωκίνητων compact κουπέ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του GT 86 Shooting Brake είναι
το α λα στέισον πίσω τμήμα, στο 3θυρο αμάξωμά του.
Το νέο ιαπωνικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε από τον Tetsuya Tada, τον Υπεύθυνο του κουπέ GT 86 της Toyota, ο οποίος δήλωσε ότι η δημιουργία του έγινε για να δείξει περαιτέρω το πάθος της εταιρείας και των ανθρώπων της για αυτοκίνητα που δίνουν έμφαση στην οδηγική απόλαυση.

Τεχνικά, το πρωτότυπο παραμένει πισωκίνητο, ενώ κάτω
από το καπό του φιλοξενείται ο 2λιτρος boxer των 205 ίππων.
Ουσιαστικά, το πρωτότυπο από το εμπρόσθιο τμήμα του και μέχρι και τη μεσαία κολώνα της οροφής είναι ολόιδιο με το γνωστό μας Toyota GT 86, όμως από εκεί και πίσω η οροφή τραβιέται μακρύτερα και καταλήγει πάνω στον ανασηκωμένο, κάθετο πίσω όγκο, δημιουργώντας έτσι ένα τελείωμα σπορ στέισον μοντέλου ή Shooting Brake όπως ονομάζεται στο εξωτερικό.

Τεχνικά και μηχανικά, το κατασκευασμένο στο χέρι πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο κουπέ GT 86, παραμένοντας πισωκίνητο και με 2λιτρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 205 ίππων.

Ως προς τις πιθανότητες κατασκευής του, αυτές είναι μάλλον λίγες, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο μέσα στους κόλπους της Toyota. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρωτότυπο παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπορ κουπέ μοντέλα που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, έστω και εάν σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει αυτή η «τόλμη» των Ιαπώνων.


Δείτε στο video το νέο Toyota GT 86 Shooting Brake Concept.


                         
TAG