Το νέο SUV της Skoda θα πάρει το όνομά του από μια... αρκούδα στην Αλάσκα!

«Kodiaq» θα ονομαστεί τελικά το νέο μεσαίο SUV, που θα παρουσιάσει η Skoda τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η Skoda, ύστερα από πολλή φημολογία, έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη ονομασία του νέου της μεσαίου SUV, το οποίο θα ονομαστεί «Kodiaq» και θα πάρει το όνομά του από αυτό μιας αρκούδας στην Αλάσκα.

Το νέο Skoda Kodiaq θα διατεθεί τόσο σε δικίνητες, όσο και
σε τετρακίνητες εκδόσεις με κινητήρες από 1,4 turbo.
Ειδικότερα, το όνομα «Kodiaq» προκύπτει από την αρκούδα Kodiak, η οποία με τη σειρά της ονομάζεται έτσι από το ομώνυμο αρχιπέλαγος της Αλάσκας, στο οποίο βρίσκονται τα νησιά όπου ζει. Όσο για το «q» στο τέλος αντί του «k», η Skoda ανακοινώνει ότι έρχεται από τη γλώσσα τον ντόπιων Alutiiq, οι οποίοι χρησιμοποιούν το «q» στο τέλος των ονομάτων των ζώων.

Από εκεί και πέρα, αυτό που γνωρίζουμε για το νέο SUV της Skoda είναι ότι θα έρθει τον ερχόμενο Οκτώβριο βασισμένο πάνω στο πρωτότυπο VisionS του περασμένου Μάρτη. Το Kodiaq θα είναι μεγαλύτερο από το Yeti, έχοντας μήκος 4,7 μέτρων και παράλληλα, θα διαθέτει και 7θέσια διαμόρφωση.

Οι κινητήρες του αναμένεται να ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα με turbo, ενώ θα υπάρχει και υβριδική έκδοση. Οι αγοραστές θα έχουν της δυνατότητα επιλογής προσθιοκίνητης ή τετρακίνητης έκδοσης, αλλά και μηχανικού ή DSG αυτόματου κιβωτίου.
TAG