Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες για ένα πιο hardcore Renault Clio RS με 250 άλογα!

Η Renault και το αγωνιστικό της τμήμα Renault Sport ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ένα πιο σκληροπυρηνικό Clio RS την επόμενη εβδομάδα στο Γκραν Πρι του Μονακό, όπως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες του νέο Clio RS μας αποκαλύπτουν ένα πιο επιθετικό αμάξωμα, στο οποίο ξεχωρίζουν οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, ο νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, το νέο body kit, οι πλαϊνές εισαγωγές για τα φρένα, αλλά και η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες το πιο hardcore αυτό Renault Clio RS θα έχει ενίσχυση και στον κινητήρα του, με τον turbo 4κύλινδρο 1.600άρη να κερδίζει επιπλέον 30 άλογα ισχύος φθάνοντας στα 250 συνολικά. Η ροπή επίσης αναμένεται υψηλότερη από τα 260 Nm του τωρινού Clio RS.

Δεν αποκλείεται πάντως η ισχύς να είναι και ακόμη περισσότερη, με την υιοθέτηση του 2λιτρου turbo βενζινοκινητήρα των 275 ίππων του Renault Megane RS.

Οποιαδήποτε πάντως από τις δύο είναι τελικά η επιλογή της Renault, η ενίσχυση αυτή στον κινητήρα μαζί με περαιτέρω αλλαγές στο κιβώτιο, το στήσιμο κ.λπ., αναμένεται να προσδώσουν στο κορυφαίο Clio πιο γρήγορες επιδόσεις, από τα 6,6 δλ. που απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα η έκδοση των 220 ίππων.

Για όλα τα παραπάνω αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση από τη Renault Sport του νέου μοντέλου, το οποίο θα ονομαστεί Clio RS 16 και αρχικά, θα το δούμε ως πρωτότυπο κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μονακό. Ανάλογα με το feedback που θα πάρουν οι Γάλλοι από το κοινό, θα αποφασιστεί εάν το Clio των 250 (ή 275) ίππων μπει στην παραγωγή.

TAG