Έρχεται με 300 άλογα το νέο SUV SEAT Ateca CUPRA

H SEAT ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση CUPRA του Ateca, με πιο γρήγορες επιδόσεις και σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.
Η SEAT με το νέο Ateca κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των SUV και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό τύπο, ετοιμάζει και την κορυφαία έκδοσή του CUPRA με 300 άλογα ισχύος.

Ο κινητήρας του Ateca CUPRA θα είναι ο 2λιτρος TFSI
που φορά και η αντίστοιχη έκδοση του SEAT Leon.
Το νέο Ateca CUPRA θα αποτελέσει μια έκδοση διαφορετική και πιο σπορ από ό,τι συνηθίζεται στην κατηγορία των SUV, όμως θα είναι σύμφωνο με την γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία της SEAT.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο top μοντέλο θα το δούμε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το ερχόμενο Φθινόπωρο, ώστε λίγο αργότερα να περάσει στην παραγωγή. Αναμένουμε πιο δυναμική εμφάνιση (προφυλακτήρες, εξατμίσεις, αεροτομή), αλλά και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Στο πεδίο του κινητήρα, είναι δεδομένο ότι η SEAT θα επιλέξει τον 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα του Leon CUPRA, οποίος θα πάρει 10 άλογα παραπάνω για να φτάσει στα 300. Φυσικά, η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται και στους 4 τροχούς, μέσω μιας πιο σπορτίφ αυτόματης τετρακίνησης.

Στις επιδόσεις, το νέο Ateca CUPRA αναμένεται να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε ένα χρόνο κοντά στα 6,0 δλ. Αυτό, όπως και όλα τα παραπάνω πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι και την επίσημη πρώτη του πρωτότυπου στο Παρίσι.

Πηγή: AutoExpress
TAG