«Κούκλα» η βελτιωμένη Lamborghini Aventador Superveloce της Novitec!

Με 786 άλογα ισχύος αλλά και ιδιαίτερα επιθετική εμφάνιση, η Lamborghini Aventador SV της Novitec ξεχωρίζει και προκαλεί.
Η γνωστή γερμανική βελτιωτική φίρμα Novitec παρουσίασε μια νέα πρόταση βελτίωσης για την κορυφαία Lamborghini Aventador Superveloce, με ακόμη πιο επιθετική εξωτερική εμφάνιση και 786 άλογα ισχύος.

Στο αμάξωμα της βελτιωτικής πρότασης της Novitec,
ξεχωρίζει το αεροδυναμικό bodykit από ανθρακονήματα.
Ξεκινώντας με την εμφάνιση, η Novitec χρησιμοποιεί ένα πλήρες αεροδυναμικό bodykit από ανθρακονήματα, το οποίο περιλαμβάνει εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές, αλλά και μια ευδιάκριτη πίσω αεροτομή.

Η ανάρτηση έχει μειώσει περαιτέρω το ύψος της από το έδαφος,
τονίζοντας περαιτέρω την εμφάνιση της Aventador.
Στο αμάξωμα της Aventador Superveloce ξεχωρίζουν επίσης οι νέες εισαγωγές στο καπό, τα ανθρακονημάτινα καπάκια των καθρεπτών, αλλά και οι νέες πλαϊνές εισαγωγές. Σε συνεργασία με την Vossen, η Novitec ετοίμασε επίσης νέες σφυρήλατες ζάντες 20 και 21 ιντσών,  οι οποίες είναι διαθέσιμες σε 72 (!) διαφορετικούς χρωματισμούς.

Εκτός από την εμφάνιση, η Novitec έχει επέμβει και στην ανάρτηση της κορυφαίας Lamborghini, τοποθετώντας νέα σπορ ελατήρια, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ., διατηρώντας πάντως το σύστημα ανύψωσης του εμπρόσθιου μέρους για πέρασμα από σαμαράκια, είσοδο σε γκαράζ κ.λπ.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Novitec επαναπρογραμματίζει τον «εγκέφαλο» του 6,5 λίτρων V12 βενζινοκινητήρα της Aventador Superveloce και παράλληλα, τοποθετεί ένα ακόμη πιο σπορ σύστημα εξάτμισης. Το τελικό αποτέλεσμα αυξάνει κατά 38 άλογα την ισχύ (786 από 750) και κατά 47 Nm τη ροπή (738 Nm).

Οι επιδόσεις αναμένονται καυτές, παρότι η Novitec δεν τις ανακοινώνει. Θυμίζουμε πάντως ότι η εργοστασιακή Lamborghini Aventador Superveloce των 750 ίππων, απαιτεί μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 354 χλμ./ώρα.
TAG