Η Mountune παρουσιάζει την πρώτη βελτίωση για το Ford Focus RS των 350 ίππων (+video)

Με βελτιώσεις στον κινητήρα, τους τροχούς και με την προσθήκη νέου μπλοκέ διαφορικού, έρχεται το Ford Focus RS της Mountune.
Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος της Mountune που ειδικεύεται στη βελτίωση των μοντέλων της Ford, παρουσίασε την πρώτη της πρόταση βελτίωσης για το κορυφαίο Ford Focus RS.

Προς το παρόν η Mountune δεν ανακοινώνει ακριβή νούμερα
απόδοσης, ωστόσο υπόσχεται ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.
Η «Phase 1» βελτιωτική πρόταση της Mountune περιλαμβάνει αρχικά νέο σετ 19 ιντσών ζαντών της OZ, που είναι 2,8 κιλά ελαφρύτερες από τις εργοστασιακές ή 1,7 κιλά πιο ελαφριές από τις έξτρα εργοστασιακές σφυρήλατες ζάντες. Παράλληλα, είναι και ελαφρώς πιο πλατιές, αυξάνοντας αντίστοιχα το πάτημα του αυτοκινήτου.

Η Mountune αναβαθμίζει επίσης το σύστημα εισαγωγής, ενώ βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα σε full επιτάχυνση και παράλληλα, ενισχύει το κιβώτιο για να μειώσει και εδώ τους χρόνους απόκρισης. 

Πιο σημαντική ωστόσο από όλες τις αλλαγές είναι η προσθήκη ενός νέου μπλοκέ διαφορικού της Quaife, το οποίο προσφέρει ακόμη περισσότερη πρόσφυση, ενώ παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Mountune, καθιστά πιο εύκολο στη χρήση το Drift Mode του Focus RS.

Προς το παρόν, η Mountune δεν ανακοινώνει ποια είναι η διαφορά τουλάχιστον στην απόδοση του αυτοκινήτου από τις παραπάνω βελτιώσεις, ωστόσο τονίζει ότι η βελτίωση σε δύναμη και ροπή είναι αισθητή, με τους χρόνους των επιταχύνσεων να μειώνονται περαιτέρω.

Δείτε στο video τι περιλαμβάνει η «Phase 1» βελτίωση της Mountune για το Ford Focus RS.


                        
TAG