Έρχεται νέο, πιο «καυτό» Toyota C-HR;

Προς συζήτηση είναι στην Toyota η δημιουργία μιας πιο σπορ έκδοσης του μικρού SUV C-HR, με 180 άλογα ισχύος.
Μπορεί καλά-καλά να μην το έχουμε δει ακόμη, αφού το νέο C-HR, το μικρό SUV της Toyota, θα έρθει στη χώρα μας στα τέλη του έτους, όμως ήδη πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για επικείμενη άφιξη και νέας, πιο σπορ έκδοσής του μέχρι το 2018.

Το νέο Toyota C-HR διαθέτει σήμερα κινητήρες βενζίνης
και υβριδικό, με ισχύ έως και 122 ίππους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Μηχανικού του C-HR κ. Hiro Koba, το μόνο που απαιτείται είναι πλέον η τελική έγκριση, ώστε να ξεκινήσει η εξέλιξη της πιο σπορ έκδοσης του μοντέλου.

Ήδη, ο κ. Koba και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει μια αγωνιστική έκδοση του C-HR που θα πάρει μέρος στις 24 ώρες του Nürburgring τον επόμενο μήνα, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα για το πιο σπορ μοντέλο παραγωγής.

Το αγωνιστικό Toyota C-HR, διαθέτει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 180 ίππων, με το μοτέρ αυτό να αναμένεται να το δούμε και στο κορυφαίο C-HR. Από το αγωνιστικό μοντέλο θα μεταφερθούν και ορισμένες αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Φυσικά, η κορυφαία νέα έκδοση του Toyota C-HR θα διαθέτει και αναβαθμισμένα φρένα, τιμόνι και ανάρτηση, αλλά και αλλαγμένο εσωτερικό. Όσο για το λανσάρισμά του, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη διετία, μέχρι και το 2018.

Πηγή: Autocar
TAG