Πρώτη παρουσίαση του νέου SUV της MG για την Ευρώπη

Παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το νέο MG GS, το πρώτο SUV για την Ευρώπη της ιστορικής βρετανικής μάρκας.
Η βρετανική MG παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λονδίνου το νέο GS, το πρώτο SUV της ιστορίας της, διευρύνοντας τις επιλογές των μοντέλων της στη νέα της εποχή.

Το GS έχει μήκος 4,5 μέτρων και διαθέτει ένα turbo μοτέρ
βενζίνης 1,5 λίτρων, χωρίς περαιτέρω στοιχεία προς το παρόν.
Υπό τη σκέπη της κινέζικης SAIC, η ιστορική βρετανική μάρκα MG έχει μπει σε μια νέα εποχή τα τελευταία 5 χρόνια, παρουσιάζοντας μια νέα γκάμα μοντέλων, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από το μικρό MG 3 και το μεσαίο MG 6. Πλέον, με το νέο GS, η MG διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων της και με ένα compact SUV.

Το GS σχεδιαστικά δείχνει αρκετά σύγχρονο, με πολλές καμπύλες και «φουσκώματα», αλλά και με υπερυψωμένο αμάξωμα. Στο πεδίο των διαστάσεων, η MG δεν δίνει κάποια στοιχεία, αν και με βάστη το ομώνυμο κινέζικο μοντέλο που υπάρχει από πέρσι, αναμένουμε το μήκος να βρεθεί στα 4,5 μέτρα και το μεταξόνιο να είναι αρκετά μακρύ (2.650 χλστ.).

Στους κινητήρες, η MG ανακοινώνει ότι το GS στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο με έναν 1,5 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα, χωρίς κάποια περαιτέρω στοιχεία προς το παρόν. Στα κιβώτια, η βρετανική φίρμα τονίζει ότι το GS θα έχει το πρώτο αυτόματο κιβώτιο της MG, που θα είναι μάλιστα διπλού συμπλέκτη.

Περαιτέρω στοιχεία για το νέο MS GS θα γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο, όταν και το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για να λανσαριστεί σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.
TAG