Επίσημη αποκάλυψη του νέου VW Golf GTI Clubsport S με 310 άλογα! (+video)

H VW αποκάλυψε σήμερα επίσημα το νέο Golf GTI Clubsport S, το οποίο δεν είναι μόνο το ισχυρότερο Golf παραγωγής, αλλά και το γρηγορότερο προσθιοκίνητο στην περίφημη πίστα του Nürburgring!

Το GTI Clubsport S βασίζεται πάνω στο Golf GTI Clubsport των 265 ίππων, όμως διαθέτει μια ισχυρότερη έκδοση του 2λιτρου TSI κινητήρα της VW (νέα αντλία καυσίμου, ECU και εξάτμιση), με 310 άλογα ισχύος και ροπή 380 Nm διαθέσιμη μεταξύ 1.700 και 5.300 σ.α.λ.

Όμως η VW δεν έμεινε μόνο στη βελτίωση του κινητήρα, αλλά προχώρησε και σε μια σειρά από αλλαγές που μείωσαν το βάρος του νέου κορυφαίου Golf, κατά επιπλέον 30 κιλά σε σχέση με το έτσι κι αλλιώς ελαφρωμένο GTI Clubsport, φθάνοντάς το στα 1.280 κιλά. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, του υποβραχιονίου και ορισμένων υλικών στο εσωτερικό, νέα μικρότερη μπαταρία, αλλά και αλουμινένιο υποπλαίσιο στην εμπρόσθια ανάρτηση με αλουμινένια καπάκια φρένων.

Στο πλαίσιο της μείωσης του βάρους έρχεται και η παρουσία ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, έναντι του βαρύτερου (κατά 20 κιλά) DSG αυτόματου.

Αρκετές αλλαγές έχουμε και στη ρύθμιση της ανάρτησης και των ηλεκτρονικών, ενώ για πρώτη φορά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το set-up «Nürburgring» στο σύστημα παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, για χρήση ειδικά στη γερμανική πίστα.

Στο πεδίο των επιδόσεων, το νέο VW Golf GTI Clubsport S για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 5,8 δλ. (-0,5 δλ. σε σχέση με το «απλό» Clubsport), όμως πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοσή του στην πίστα του Nürburgring, εκεί όπου με επίσημο χρόνο 07:49:21, το Golf είναι πλέον το γρηγορότερο προσθιοκίνητο παραγωγής, ξεπερνώντας το χρόνο του Honda Civic Type R (07:50:63).

Εκτός τώρα από τα παραπάνω, το Golf GTI Clubsport S ξεχωρίζει με τις νέες 19 ιντσών ζάντες του με ημι-σλικ ελαστικά, τα Bi-Xenon εμπρόσθια φώτα και τα φιμέ πίσω τζάμια, εκτός βέβαια από τις υπόλοιπες βελτιώσεις που έρχονται από το «απλό» GTI Clubsport. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα αγωνιστικά μπάκετ, σπορ τιμόνι με αλκαντάρα, αλλά και ειδική πλακέτα αρίθμησης.

Το νέο VW Golf GTI Clubsport S θα διατεθεί αποκλειστικά στα τρία original χρώματα του GTI σε μαύρο, λευκό και κόκκινο. Θα κατασκευαστούν μόνο 400 αυτοκίνητα, τα 100 εκ των οποίων θα βρεθούν στη Γερμανία, με τα υπόλοιπα να προσφέρονται σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο.

Δείτε στο video το ρεκόρ του VW Golf GTI Clubsport S στο Nürburgring.


                      
TAG