100 ηλεκτρικά BMW i3 για την Αστυνομία του Λος Άντζελες

Η Αστυνομία του Λος Άντζελες, η γνωστή μας LAPD (Los Angeles Police Department) επέλεξε το ηλεκτρικό BMW i3 για τις ανάγκες της, έναντι του εγχώριου ηλεκτρικού Tesla Model S.

Συνολικά, η BMW θα παραδώσει 100 ηλεκτρικά i3 στην LAPD, με συνολικό κόστος 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά έγινε για τρία χρόνια μέσω leasing και στην τιμή περιλαμβάνονται και η συντήρηση, τα ελαστικά, τυχόν επισκευές κ.λπ.

Η απόφαση του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες να επιλέξει το BMW i3 έναντι του Tesla Model S ήταν καθαρά θέμα τιμής, από τη στιγμή που το μοντέλο της γερμανικής εταιρείας κοστίζει λιγότερο από τα μισά σε σχέση με το αμερικάνικο. Παράλληλα, οι μικρότερες διαστάσεις του i3 έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους, μιας και τα νέα περιπολικά θα ενεργούν κυρίως μέσα στην πόλη.

Για τις ανάγκες τέλος των νέων ηλεκτρικών περιπολικών, η LAPD προμηθεύτηκε 100 φορτιστές επιπέδου 2 μαζί με 4 ταχυφορτιστές. Τα νέα περιπολικά, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα μεταφοράς προσωπικού και όχι ως οχήματα άμεσης επέμβασης.
TAG