Επίσημη παρουσίαση του νέου BMW i3 με αυτονομία 300 χιλιομέτρων

Με νέα μπαταρία που του χαρίζει επιπλέον 110 χλμ. αυτονομίας και 300 συνολικά, παρουσιάζεται το BMW i3.
Επιβεβαιώνοντας απόλυτα όσα σας είχαμε γράψει στα μέσα Μαρτίου, η BMW αποκάλυψε σήμερα επίσημα την ανανεωμένη έκδοση του ηλεκτρικού i3, που αυξάνει την αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση στα 300 χιλιόμετρα.

Αναλλοίωτα παραμένουν τα στοιχεία επιδόσεων και
απόδοσης του ηλεκτρικού μοντέλου της BMW.
Η νέα έκδοση του BMW i3 θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι και χαρακτηριστικό της αποτελεί το γεγονός ότι εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων-λιθίου μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης (33 kWh) από ό,τι στο σημερινό μοντέλο, αυξάνοντας την αυτονομία κίνησης στα 300 χλμ., από 190 που είναι σήμερα.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι διαστάσεις της μπαταρίας δεν αλλάζουν, όπως επίσης και οι επιδόσεις του ηλεκτρικού κινητήρα, αλλά και η απόδοση των 170 ίππων.

Η νέα συστοιχία μπαταριών έχει ακριβώς της ίδιες διαστάσεις
με την προηγούμενη, χωρίς να απαιτεί έξτρα χώρο.
Επίσης, η BMW τονίζει ότι με τη νέα μπαταρία, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το air condition ή το καλοριφέρ ανοιχτό, το i3 μπορεί να επιτύχει με ευκολία μια αυτονομία κίνησης της τάξεως των 200 χιλιομέτρων.

Η νέα έκδοση του BMW i3 δεν θα αντικαταστήσει στη γκάμα την τωρινή, αλλά θα προσφέρεται σαν μια έξτρα επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή. Αντίστοιχη θα είναι και η τακτική της BMW στην έκδοση του i3 με τον μικρό βενζινοκινητήρα-γεννήτρια, που προσθέτει και στις δύο επιλογές («μικρή»/«μεγάλη» μπαταρία) 150 χλμ. αυτονομίας.

Τέλος, μαζί με τη νέα έκδοση του i3 η BMW προσφέρει και πιο υψηλής απόδοσης ταχυφορτιστές για τη φόρτιση της νέας μπαταρίας. Η εταιρεία τονίζει επιπλέον ότι όσοι τωρινοί κάτοχοι του i3 επιθυμούν, θα μπορούν να αντικαταστήσουν την μικρότερη μπαταρία με τη νέα, για να λάβουν το προνόμιο της έξτρα αυτονομίας.
TAG