Τέλος τα αυτοκίνητα 20ετίας από το Παρίσι!

Από την 1η Ιουλίου, τα αυτοκίνητα πριν το 1997 απαγορεύεται να κυκλοφορούν τις καθημερινές στο Παρίσι.
Η πόλη του Παρισιού ανακοίνωσε ότι απαγορεύει από την 1η Ιουλίου πλήρως τις καθημερινές την κίνηση οχημάτων με πρώτη ταξινόμηση από το 1997 και πίσω, ενώ από το 2020 η απαγόρευση θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή.

Από το 2020 θα ισχύσουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, αφού η
απαγόρευση θα αφορά σε αυτοκίνητα από το 2011 και πριν.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι 10% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα στο Παρίσι είναι ηλικίας 20 ετών και παραπάνω, με το νέο νόμο να τους επιτρέπει πλέον την κίνηση μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα.

Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το χρόνο της πρώτης κυκλοφορίας τους και τις εκπομπές ρύπων τους, με πιο ευνοημένα φυσικά να είναι τα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα, που θα τοποθετηθούν στην πρώτη κατηγορία.

Από το 2020 τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά, αφού ο νέος νόμος προβλέπει ότι το κατώτατο όριο πρώτης ταξινόμησης θα ανέβει στο 2011.

Από την απαγόρευση δεν γλιτώνουν ούτε οι μοτοσικλέτες, αφού από την 1η Ιουλίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τις καθημερινές στο Παρίσι μοτοσικλετών που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου 1999 και πίσω.
TAG