3,2 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη μοναδική Ferrari Enzo!

Προς πώληση αντί ποσού-ρεκόρ είναι η μια και μοναδική Ferrari Enzo με ανθρακονημάτινο αμάξωμα στην ιστορία.
Αυτή η Ferrari Enzo θα σου κοστίσει μια περιουσία, όχι μόνο γιατί είναι μια από τις μόλις 400 που κατασκευάστηκαν, αλλά γιατί είναι η μοναδική στην ιστορία που το αμάξωμά της αποτελείται εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα!

Η μοναδική αυτή Enzo βρίσκεται σε εμπορία αυτοκινήτων
στις Η.Π.Α. και έχει μόνο 5.104 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.
Η Ferrari Enzo ήταν ένα ονειρικό αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε από την ιταλική φίρμα σε μόνο 400 μονάδες, αποτελώντας την απτή απόδειξη της κυριαρχίας της στα supercars.

Σαν καινούργιο είναι το εσωτερικό με τις χαρακτηριστικές
κόκκινες επενδύσεις και τα έξτρα ανθρακονήματα.
Για την κίνησή της η Enzo είχε εφοδιαστεί με έναν 6λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα βενζίνης, ο οποίος απέδιδε 651 ίππους στις 7.800 σ.α.λ. με 657 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Όσο για τις επιδόσεις τις, αυτές ήταν απλά εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η Enzo απαιτούσε μόνο 3,27 δλ., ενώ το 0-200 χλμ./ώρα ερχόταν σε 9,6 δλ.

Από τις συνολικά 400 Enzo που κατασκευάστηκαν, υπήρξε όμως μια μόνο η οποία βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Ferrari και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Carrozzeria Zanasi, την επίσημη εταιρεία αναπαλαίωσης, εξατομίκευσης και επιδιόρθωσης των Ferrari, η οποία και την εφοδίασε με ένα πλήρως ανθρακονημάτινο, άβαφο αμάξωμα.

Σήμερα, η μοναδική αυτή Enzo βρίσκεται προς πώληση από την Exotic Motors στις Η.Π.Α. στην τιμή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατ. ευρώ). Η τιμή για τη θρυλική αυτή Enzo είναι η υψηλότερη που έχει ζητηθεί ποτέ, ωστόσο δικαιολογείται απόλυτα με βάση τη μοναδικότητα και σπανιότητά της.

Δείτε την αγγελία για τη Ferrari Enzo εδώ.
TAG