Το Arrinera Hussarya GT είναι ένα καταιγιστικό πολωνικό supercar φτιαγμένο για πίστα (+video)

Αγωνιστικών προδιαγραφών και με εντυπωσιακή εμφάνιση παρουσιάζεται το Arrinera Hussarya GT από την Πολωνία.
Η πολωνική Arrinera έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από το νέο της δημιούργημα για χρήση σε πίστα, το Hussarya GT, το οποίο έχει φτιαχτεί με βάση τις νόρμες του Πρωταθλήματος GT4 της FIA.

Το Hussarya GT έχει εξελιχθεί μαζί με το Πολυτεχνείο της
Βαρσοβίας και θα κατασκευαστεί σε λίγες μονάδες ανά έτος.
Το Hussarya GT έχει εξελιχθεί σε συνεργασία της Arrinera με το Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας και διαθέτει για την κίνησή του τον LS3 ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα των 6,2 λίτρων της GM. Η ισχύς του μοτέρ αυτού μπορεί να ρυθμιστεί οπουδήποτε από 420 έως και 650 ίππους, με όλη αυτή τη δύναμη να στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου.

Εκτός της αγωνιστικής του εκδοχής, η Arrinera σχεδιάζει να
παρουσιάσει και μια έκδοση για χρήση σε δρόμο.
Αρκετά εντυπωσιακό είναι και το βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο κρατιέται χαμηλά στα 1.249 κιλά, λόγω της χρήσης πλαισίου τύπου χωροδικτυώματος, πάνω στο οποίο κουμπώνουν τα διάφορα τμήματα του αμαξώματος από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και κέβλαρ.

Η ανάρτηση είναι αγωνιστικού τύπου από την Ohlins και τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους 380 χλστ., έρχονται από την Alcon. Εσωτερικά, η διαμόρφωση είναι αγωνιστικού αυτοκινήτου διαθέτοντας ένα κάθισμα μπάκετ της Corbeau, πίνακα οργάνων της Cosworth και άφθονα ανθρακονήματα.

Όσον αφορά στο μέλλον του αυτοκινήτου, η Arrinera το παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και σχεδιάζει μια πολύ περιορισμένη παραγωγή 2-3 μονάδων το χρόνο. Θα υπάρξει και έκδοση για χρήση σε δρόμο, όμως στοιχεία για αυτήν δεν υπάρχουν ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες να υπάρξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δείτε το πολύ εντυπωσιακό βίντεο του νέου Arrinera Hussarya GT.

       

Δείτε το επίσης να κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood

       
TAG