Η Dodge γιορτάζει το τέλος του Viper με 5 νέες επετειακές εκδόσεις

Λίγο πριν το τέλος του Viper, η Dodge παρουσιάζει 5 μοναδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του αμερικάνικου supercar.
Το 2016 είναι η τελευταία χρονιά παραγωγής του Viper και παράλληλα, η χρονιά που το αμερικάνικο supercar γίνεται 25 ετών, με τη Dodge να παρουσιάζει 5 νέες και άκρως εντυπωσιακές, περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις του.

Οι 4 από τις 5 νέες εκδόσεις του Viper έχουν εμπνευστεί από
προηγούμενες special εκδόσεις του supercar της Dodge.
Η πρώτη νέα έκδοση του Viper ονομάζεται 1:28 Edition ACR και έχει εμπνευστεί από το χρόνο του μοντέλου της Dodge στην πίστα της Laguna Seca. Φέρει μαύρο αμάξωμα με κόκκινες ρίγες, κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα, ειδικά λογότυπα και κόκκινες ραφές στο εσωτερικό. Θα κατασκευαστεί σε 28 μονάδες.

Αμέσως μετά συναντούμε της έκδοση VoooDoo II Edition ACR, που εμπνέεται από το Viper VooDoo του 2010 και έχει μαύρο αμάξωμα με ρίγες στο χρώμα του γραφίτη, κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα, αεροδυναμικό bodykit με μεγάλη πίσω αεροτομή, ειδικά αυτοκόλλητα και ασημί ραφές στο εσωτερικό. Η κατασκευή του θα περιοριστεί σε 31 αυτοκίνητα.

Το νέο Dodge Viper GTS-R Commemorative Edition ACR
εμπνέεται από το μοναδικό Viper GTS-R GT2 του 1998 (φωτό).
H τρίτη νέα έκδοση του Viper είναι το GTS-R Commemorative Edition ACR, που διαθέτει τον ίδιο λευκό-μπλε εξωτερικό χρωματισμό με το θρυλικό Viper GTS-R GT2 Championship του 1998. Επιπλέον αυτού, έχει το body kit του Viper 1:28, τα ίδια ενισχυμένα φρένα και εσωτερικό με κόκκινες ραφές. Υπάρχουν επίσης ειδικά αυτοκόλλητα και λογότυπα, αλλά και έξτρα ανθρακονήματα στο αμάξωμα. Η έκδοση αυτή θα κατασκευαστεί σε 100 μονάδες.

Το Dodge Viper Snakeskin Edition GTC έρχεται για να εμπνευστεί από το Viper Snakeskin του 2010 και ξεχωρίζει με τον πράσινο χρωματισμό του, μαζί με μαύρες ρίγες, νέο αεροδυναμικό πακέτο, GT μαύρο εσωτερικό και νέο πίνακα οργάνων. Θα κατασκευαστούν 25 μονάδες.

Η πέμπτη και τελευταία νέα έκδοση του Viper έρχεται για να τιμήσει τον πρώτο σε πωλήσεις dealer του Dodge Viper στην ιστορία, την Tomball Dodge of Tomball στο Τέξας και συνδυάζει μπλε κεντρική ρίγα με κόκκινη ρίγα από την πλευρά του οδηγού, αεροδυναμικό πακέτο, κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα, εσωτερικό με κόκκινες ραφές και αρκετά άλλα. Θα κατασκευαστεί σε 22 μόνο μονάδες.
TAG