Ετοιμάζεται το νέο Ford Focus RS500

Με περισσότερη δύναμη, χαμηλότερο βάρος και super sport χαρακτηριστικά, αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο Ford Focus RS500.
H Ford μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Focus RS των 350 ίππων, ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό να λανσάρει και τη νέα, ακόμη πιο ισχυρή και hardcore έκδοση, Focus RS500.

Στόχος της Ford είναι το νέο Focus RS500 να ρίξει το 0-100
χλμ./ώρα κάτω από τα 4,0 δλ., έναντι 4,7 στο Focus RS.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο Focus RS500 θα έχει μια βελτιωμένη έκδοση του 2,3 λίτρων 4κύλινδρου EcoBoost βενζινοκινητήρα των 350 ίππων του Focus RS, που θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Παράλληλα, θα υπάρχουν αλλαγές και στο πεδίο του βάρους, ώστε, ύστερα από την αφαίρεση των πίσω θέσεων και μονωτικών υλικών της καμπίνας, αλλά και με την προσθήκη ανθρακονημάτων στο αμάξωμα, να έχουμε μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου.

Στις επιδόσεις, στόχος της Ford είναι να μας φέρει το γρηγορότερο εργοστασιακό χάτσμπακ της ιστορίας, με το 0-100 χλμ./ώρα να πέφτει κάτω από τα 4,0 δλ. (4,7 δλ. στο σημερινό Focus RS).

Το νέο Ford Focus RS500 θα ξεχωρίζει και από την πιο επιθετική του εμφάνιση (νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, μεγάλη πίσω αεροτομή κ.λπ.), ενώ θα έχει ακόμη πιο ισχυρά φρένα και επαναρυθμισμένη ανάρτηση.

Ως προς το πότε θα το δούμε στην παραγωγή, η Ford προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος για το νέο της top μοντέλο, όμως αναμένεται το νέο Focus RS500 να το δούμε μέσα στο 2017.

Πηγή: Motormag
TAG