Μια Ford Mustang με επιδόσεις supercar!

Με 804 άλογα ισχύος, η επετειακή Ford Mustang της Hennessey είναι μια τρομακτική μηχανή απόδοσης και επιδόσεων.
Η Mustang της Hennessey είναι ένας πραγματικός πύραυλος, αφού με ισχύ που αγγίζει τα 804 άλογα και μια σειρά από άλλες βελτιώσεις, το εμβληματικό μοντέλο της Ford αποκτά εκρηκτικές επιδόσεις.

Οι μηχανικοί της Hennessey έχουν καταφέρει σχεδόν να
διπλασιάσουν την απόδοση του V8 κινητήρα της Ford.
Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εν λόγω Mustang δημιουργήθηκε από την Hennessey για να εορταστούν τα 25 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας από το Τέξας. Θα κατασκευαστεί σε μόνο 25 μονάδες και συνοδεύεται από την ονομασία «25th Anniversary Edition».

Η Hennessey για τη δημιουργία της έχει βάλει όλη τη μαεστρία και τεχνογνωσία της από εκπληκτικές κατασκευές όπως το Venom GT, το αυτοκίνητο που κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής.
Ο πύραυλος της Mustang της Hennessey κάνει το 0-100 σε
μόνο 3,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 334 χλμ./ώρα.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας της Ford μετά από μια σειρά από βελτιώσεις που περιλαμβάνουν ό,τι πιο extreme μπορείτε να φανταστείτε (νέος κομπρέσσορας 2,9 λτ., νέα εισαγωγή από ανθρακονήματα, πλήρως αλλαγμένη εξάτμιση, νέα αντλία καυσίμου και μπεκ, επαναπρογραμματισμένος εγκέφαλος κ.λπ.), αποδίδει 804 άλογα ισχύος και 878 Nm, έναντι 421 ίππων και 530 Nm με τα οποία έρχεται από το εργοστάσιο!

H Hennessey έχει βελτιώσει και τα φρένα, την ανάρτηση, τους
τροχούς και έχει προσθέσει περιμετρικά σπόιλερ στη Mustang.
Παράλληλα, η Hennessey έχει εγκαταστήσει νέο σύστημα φρένων της Brembo, πλήρες σετ αεροδυναμικών σπόιλερ από ανθρακονήματα, τις super ελαφριές ζάντες Hennessey H10 των 20 ιντσών, χαμηλωμένη ανάρτηση σε συνεργασία με την KW, πιο premium υλικά και επενδύσεις στο εσωτερικό, αλλά και πλακέτα που αναγράφει το serial number κάθε ενός εκ των 25 αυτοκινήτων.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η αμερικάνικη φίρμα υπόσχεται ότι το νέο της δημιούργημα απαιτεί μόνο 3,1 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, μια εκπληκτική επίδοση ιδίως σε σχέση με το εργοστασιακό νούμερο των 4,8 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 334 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει τέλος με την τιμή αυτής της μοναδικής Ford Mustang, η Hennessey υπόσχεται ότι μπορεί κανείς να την κάνει δική του μόνο με 99.500 δολάρια ή 88.380 ευρώ. Όχι κι άσχημα για όλα αυτά που προσφέρει…
TAG