Σε 99 μόνο μονάδες η νέα Aston Martin Vanquish Zagato Coupe (+video)

Η Aston Martin παρουσίασε την πανέμορφη Vanquish Zagato Coupe, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο πρωτότυπο που είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο μήνα στο Concorso dEleganza της Villa dEste στο Κόμο της Ιταλίας, δημιουργώντας μια από τις πιο όμορφες Aston των τελευταίων ετών.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο, το οποίο αποτελεί το 5ο στην ιστορία της Aston Martin που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Zagato, σε μια πορεία 5 δεκαετιών.

Βασίζεται πάνω στην Aston Martin Vanquish, όμως φέρει στοιχεία από άλλες κορυφαίες Aston, όπως το πίσω μέρος που εμπνέεται από την DB11, οι καθρέπτες που έρχονται από την κορυφαία One-77, αλλά και τα πίσω φώτα από την Aston Martin Vulcan. O Zagato προσθέτει με τη σειρά του τα δύο χαρακτηριστικά φουσκώματα, bubbles, στην οροφή, ενώ υπάρχουν και ανθρακονημάτινα σπόιλερ.

Στο εσωτερικό, η Vanquish Zagato απογειώνει την πολυτέλεια με ακριβά δέρματα, επενδύσεις από ανθρακονήματα, λογότυπα «Z» του Zagato, αλλά και ειδικές επενδύσεις στους αεραγωγούς, τους περιστροφικούς διακόπτες της κονσόλας και άλλους διακόπτες, επίσης από ανθρακονήματα σε χάλκινο χρώμα.

Αναβαθμισμένος είναι και ο χωρητικότητας 5.935 κ.εκ. V12 βενζινοκινητήρας, που πλέον παράγει 600 άλογα ισχύος (από 573) και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ., 0,3 δλ. λιγότερα από την «απλή» έκδοση της Vanquish.

Όσοι τέλος, τυχόν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την μοναδική αυτή Aston Martin, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η τιμή της αγγίζει τα 650.000 ευρώ, αλλά και ότι, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι ήδη και οι 99 της μονάδες έχουν πωληθεί. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Δείτε το πρώτο video της νέας Aston Martin Vanquish Zagato.

           
TAG