Το 2018 η BMW Σειρά 5 της Alfa Romeo

Πολλά κοινά με τη νέα Alfa Romeo Giulia θα έχει το νέο μεγάλο σεντάν, που ετοιμάζει η ιταλική εταιρεία.
H Alfa Romeo ετοιμάζει πυρετωδώς το «μεγάλο αδελφό» της Giulia ένα καινούργιο σεντάν με μεγάλες διαστάσεις, το οποίο θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της μεσαίας Alfa και θα έχει δυναμικούς κινητήρες.

Η νέα μεγάλη Alfa Romeo δεν έχει ακόμη όνομα, ωστόσο σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνολογίας της Fiat-Chrysler, κ. Harald Wester, το αυτοκίνητο θα λάβει τους ίδιους κινητήρες με τη Giulia, από 2,0 λίτρα και πάνω, μεταξύ των οποίων και τον twin-turbo V6 των 510 ίππων της έκδοσης Quadrifoglio.

Το δάπεδο, όπως προείπαμε θα είναι μια ελαφρώς διαφοροποιημένη έκδοση της πισωκίνητης πλατφόρμας της Giulia, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να λάβει και τετρακίνηση, αλλά και υβριδικό, plug-in (φόρτιση και από πρίζα) σύστημα κίνησης ή ακόμη και ηλεκτροκίνηση.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η νέα μεγάλη Alfa Romeo θα έρθει το 2018 για να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους Γερμανούς της κατηγορίας (BMW Σειρά 5, Mercedes E-Class, Audi A6), δημιουργώντας μαζί με τη νέα Giulia ένα άκρως ανταγωνιστικό δίδυμο στα πολυτελή σεντάν.

Πηγή: AutoExpress
TAG