Η Citroen ετοιμάζει το νέο της SUV

Έρχεται σε μια διετία από σήμερα το νέο SUV της Citroen, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Ρεν της Γαλλίας.
Βασισμένο πάνω στο περσινό πρωτότυπο Aircross θα είναι το νέο SUV που ετοιμάζει η Citroen και το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA Peugeot-Citroen στη Ρεν της Γαλλίας.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου θα προέλθει από το πρωτότυπο
Aircross, που παρουσίασε η εταιρεία την περσινή χρονιά.
Η κατασκευή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το 2018 και το πράσινο φως για την κατασκευή του στο εργοστάσιο της Ρεν στη Γαλλία και όχι εκτός Ευρώπης, δόθηκε πριν λίγες ημέρες. Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Peugeot 5008 και Citroen E-Mehari.

Η απόφαση για την κατασκευή του νέου SUV της Citroen στην Ευρώπη, εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης «Push to Pass» της PSA, με βάση το οποίο θα δούμε 34 νέα μοντέλα από τις Citroen, DS και Peugeot, μέσα στα επόμενα χρόνια. Για το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου μοντέλου, η PSA θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Ρεν, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις του.

Τεχνικά, το νέο SUV της Citroen θα στηριχτεί πάνω στην νεότερη EMP2 πλατφόρμα του γαλλικού Group και θα βασιστεί όπως προείπαμε, στο περσινό πρωτότυπο Aircross. Στη γκάμα της εταιρείας, θα αντικαταστήσει το C4 Aircross, το οποίο έχει σημειώσει πολύ χαμηλές πωλήσεις ιδίως το τελευταίο διάστημα.

TAG