25.000 ευρώ για το ηλεκτρικό Citroen E-Mehari με «φτωχό» εξοπλισμό

Ξεκίνησε τις πωλήσεις του το ηλεκτρικό Citroen E-Mehari με κόστος 25.000 ευρώ και εξοπλισμό μόνο με τα απαραίτητα.
Η Citroen ξεκίνησε τις πωλήσεις του ηλεκτρικού E-Mehari στη Γαλλία, με το αν μη τι άλλο διαφορετικό από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα, να κοστίζει 25.000 ευρώ χωρίς όμως πολλά από τα απαραίτητα εξοπλιστικά στοιχεία της εποχή μας.

To E-Mehari διαθέτει ένα ανοικτό 3θυρο αμάξωμα, που
παραπέμπει σε buggy μοντέλα του παρελθόντος.
Το E-Mehari της Citroen είναι ένα ξεχωριστό νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τη διάθεσή του αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, έρχεται με ένα 2θέσιο αμάξωμα κατασκευασμένο από ένα ειδικής κατασκευής ελαφρύ πλαστικό, με οροφή που αφαιρείται.

Για την κίνησή του, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 68 ίππων που παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου-πολυμερών μετάλλου χωρητικότητας 30 kWh. Η χωρητικότητα αυτή επαρκεί για αποστάσεις έως 200 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση, για την οποία απαιτούνται 8 ώρες από πρίζα 16Α ή 13 ώρες από πρίζα 10Α.

Για την κίνησή του, το E-Mehari διαθέτει έναν ηλεκτρικό
κινητήρα 68 ίππων, που προσφέρει αυτονομία έως 200 χλμ.
Τιμολογιακά, όπως όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι και το E-Mehari δεν είναι φθηνό, κοστίζοντας 25.000 ευρώ στη Γαλλία.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ακόμη περισσότερη εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι ο εξοπλισμός του είναι εξαιρετικά περιορισμένος, μιας και δεν υπάρχουν καθόλου αερόσακοι (!) και οι γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες, ενώ το μόνο έξτρα που μπορεί κανείς να επιλέξει είναι το air condition, το οποίο χρεώνεται επιπλέον 1.450 ευρώ.

Στη χώρα μας, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το εάν θα εισαχθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία, αν και λόγω του χαρακτήρα του αλλά και της τιμής του, κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο να συμβεί.
TAG