Στην παραγωγή το νέο κουπέ Opel GT!

Προς την παραγωγή οδεύει τελικά το πρωτότυπο Opel GT, που θα μας φέρει ένα νέο μικρό κουπέ από τη γερμανική μάρκα.
Παρότι αρχικά είχε διαψευστεί το πέρασμα στην παραγωγή του πρωτότυπου Opel GT της περασμένης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, φαίνεται τελικά ότι το νέο γερμανικό κουπέ θα βρει το δρόμο του ώστε να το δούμε πολύ σύντομα στους δρόμους.

Βασισμένο πάνω στο πάτωμα του Mokka (ανάρτηση και πίσω
διαφορικό) αναμένεται να είναι το νέο Opel GT.
Σημερινές πληροφορίες από τη Βρετανία αναφέρουν ότι η Opel θα βρει τελικά λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να κάνει με την επιλογή της πλατφόρμας του νέου κουπέ
Opel αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει κάποιο πισωκίνητο δάπεδο που να της κάνει), υιοθετώντας το τετρακίνητο δάπεδο του Mokka.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση του γερμανικού SUV μαζί με το πίσω διαφορικό μπορούν να μεταφερθούν στο νέο compact κουπέ της Opel, δίνοντάς του το απαιτούμενο σύστημα κίνησης.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να διατηρήσει
το κυρίως καμπυλόγραμμο αμάξωμα του πρωτότυπου GT.
Παράλληλα, η Opel αυτή τη στιγμή ψάχνει και για ένα κιβώτιο που θα μπορεί να συνδυαστεί με τον κινητήρα του πρωτότυπου και το πίσω διαφορικό του Mokka. Το turbo μοτέρ πάντως του 1,0 λίτρου που έφερε το GT Concept, αναμένεται να περάσει και στο μοντέλο παραγωγής.

Από εκεί και πέρα, άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν αφού ο δημιουργός του πρωτότυπου, ο Υπεύθυνος Σχεδίασης της Opel κ. Mark Adams, έχει φροντίσει ώστε από πλευράς διαστάσεων και δομής, το μοντέλο ήδη να πληροί τις απαιτήσεις ενός compact κουπέ παραγωγής.

Περαιτέρω στοιχεία για το νέο κουπέ της Opel αναμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και παράλληλα ακριβέστερες ημερομηνίες για το πότε τελικά η γερμανική εταιρεία θα του δώσει και τυπικά το πράσινο φως, για να περάσει από τη γραμμή παραγωγής κάποιου εκ των εργοστασίων της.
TAG