Με 600 άλογα η νέα BMW M5 Competition

Με ακόμη πιο «αγριεμένη» εμφάνιση και αναβαθμισμένο μοτέρ 600 ίππων λανσάρεται η νέα BMW M5 Competition.
Μετά την M5 Pure Metal Silver Edition των 50 μονάδων στις Η.Π.Α., η BMW παρουσιάζει άλλη μια περιορισμένης παραγωγής έκδοσης της κορυφαίας M5, η οποία θα παραχθεί σε μόνο 200 μονάδες παγκοσμίως και φέρει αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 600 ίππων.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο νέος διαχύτης και η καινούργια
αεροτομή, που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.
Η νέα έκδοση της M5 ονομάζεται «Competition Edition» και όπως φαίνεται και από την ονομασία της, ενσωματώνει όλες τις βελτιώσεις του προαιρετικού πακέτο M Competition Package της γερμανικής εταιρείας.

Το εσωτερικό γίνεται πιο πολυτελές με το ακριβό μαύρο Merino
δέρμα με λευκές ραφές. Υπάρχει και πλακέτα αρίθμησης.
Έτσι, αρχικά ο 4,4 λίτρων twin-turbo V8 βενζινοκινητήρας της έρχεται στην ισχυρότερη εργοστασιακή έκδοσή του, με 600 άλογα ισχύος και 700 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο M DCT και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ.

Έπειτα, στο αμάξωμά της η νέα BMW M5 Competition ξεχωρίζει με την παρουσία των ανθρακονημάτινων τμημάτων του πακέτου M Performance (διαχύτης, πίσω αεροτομή, καπάκια καθρεπτών), μαζί με γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο και νέες μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Επιπλέον αυτών, η BMW θα προσφέρει το αυτοκίνητο αποκλειστικά σε δύο χρωματισμούς, το μαύρο Carbon Black και το λευκό Mineral White, με κατασκευή 100 μονάδων από κάθε χρώμα.

Εσωτερικά, η πολυτέλεια τονίζεται περαιτέρω μέσω των μαύρων δερμάτων Merino στα καθίσματα, που συνδυάζονται με λευκές ραφές. Υπάρχει επίσης και ειδική πλακέτα αρίθμησης (1/200).

Οι αλλαγές της νέας έκδοσης της BMW M5 ολοκληρώνονται με τις πιο «παχιές» αντιστρεπτικές, τα ακόμη πιο σφιχτά ελατήρια και αμορτισέρ, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ, τη νέα κρεμαγιέρα και τα ενισχυμένα φρένα με 6πίστονες δαγκάνες, που βελτιώνουν περαιτέρω τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά της BMW M5 Competion
TAG