Παρουσιάστηκε το νέο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin και της Red Bull!

Με καινοτόμες τεχνολογίες κατασκευής και super αεροδυναμικό αμάξωμα αποκαλύφθηκε το νέο AM-RB 001.
Το νέο AM-RB 001 είναι ένα νέο υπεραυτοκίνητο από την Aston Martin και τη Red Bull, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο προηγμένα τετράτροχα όλων των εποχών.

Το αμάξωμα κλέβει τις εντυπώσεις με τις φουτουριστικές του
γραμμές και τον άκρατο δυναμισμό του.
Στην εξέλιξη του νέου εντυπωσιακού μοντέλου έχουν από κοινού εμπλακεί η Aston Martin και η Red Bull Racing, με τον γνωστό αεροδυναμιστή και τεχνικό διευθυντή της Red Bull, Adrian Newey, τον Διευθυντή σχεδίασης της Aston Martin, Marek Reichmann και τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας David King, να μας δίνουν ένα πραγματικό καινοτόμο στον τομέα της αεροδυναμικής, νέο υπεραυτοκίνητο.

Το AM-RB 001 βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο
και διαθέτει καινοτόμες λύσεις σε ανάρτηση και μετάδοση.
Η κατασκευή του έχει γίνει με βάση ένα ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα, πάνω στο οποίο έχει χτιστεί ένα super αεροδυναμικό αμάξωμα, που φροντίζει να στέλνει τον αέρα σε σημεία όπου απαιτείται, για να εξασφαλιστεί η απόλυτη οδική και οδηγική εμπειρία στο δρόμο ή στην πίστα.

Από τον Adrian Newey έχει σχεδιαστεί και η εξελιγμένη ανάρτησή του, όπως και η μετάδοση, με το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να μεταφέρει δύο άτομα στο εσωτερικό του. Η «καρδιά» του είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 που είναι ικανός να προσφέρει την απίστευτη αναλογία του 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους (προς το παρόν δεν ανακοινώνονται η ιπποδύναμη ή το βάρος).

Στόχος της Aston Martin και της Red Bull Racing είναι το
AM-RB 001 να προσφέρει την αναλογία 1:1 κιλών ανά ίππο.
Σήμερα, η Aston Martin και η Red Bull δεν δίνουν άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου στη δημοσιότητα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρχει και έκδοσή του για χρήση αποκλειστικά σε πίστα, η οποία θα είναι τόσο απόλυτη και γρήγορη, όσο και ένα πρωτότυπο του Λε Μαν.

Αυτή τη στιγμή, το νέο AM-RB 001 βρίσκεται σε ένα από τα τελικά στάδια της εξέλιξής του, με την παραγωγή του να αναμένεται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Aston Martin στο Gaydon της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι το 2018.

Θα κατασκευαστούν περί τα 99 με 150 αυτοκίνητα, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και όλα τα πρωτότυπα, αλλά και οι 25 εξ αυτών εκδόσεις, που προορίζονται μόνο για χρήση στην πίστα.
TAG