Ηλεκτρική Corvette με 600 άλογα σπάει το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αυτοκινήτου και καίει λάστιχο! (video)

Νέο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αυτοκινήτου με 330,8 χλμ./ώρα, σημείωσε η Corvette της Genovation Cars.
Η αμερικάνικη Genovation Cars έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας με την ειδικά διασκευασμένη ηλεκτρική Corvette της, τελική ταχύτητα 330,8 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Για την κίνησης της ηλεκτρικής Corvette υπάρχουν δύο
πανίσχυροι ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 600 ίππων.
Το ρεκόρ έγινε στο Kennedy Space Station των Η.Π.Α. με την Corvette της Genovation Cars να σπάει το δικό της ρεκόρ που είχε σημειώσει τον περασμένο Φεβρουάριο με 300 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην προηγούμενη Corvette Z06, όμως στη θέση του 7λιτρου V8 βενζινοκινητήρα των 505 ίππων, η Genovation Cars έχει τοποθετήσει 2 ηλεκτροκινητήρες ισχύος 600 ίππων και 637 Nm ροπής, που καθιστούν αυτή την Corvette πολύ πιο γρήγορη από την εργοστασιακή.

Η ενέργεια παρέχεται από μπαταρίες χωρητικότητας 44 kWh και η τοποθέτησή τους έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε η αναλογία βάρους να παραμένει στο 50:50 όπως στο εργοστασιακό μοντέλο, προς όφελος των οδικών χαρακτηριστικών.

Ως προς το ρεκόρ, η επίδοση της ηλεκτρικής Corvette είναι άκρως εντυπωσιακή, όμως στο μέλλον και με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τον ηλεκτρικών, αναμένεται να καταρριφθεί με ευκολία. Ήδη, το κροατικό Rimac Concept_One των 1.088 ίππων υπόσχεται τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα, κάτι πάντως που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Δείτε το βίντεο με το ρεκόρ της ηλεκτρικής Corvette.

       

Σε αυτό το βίντεο η ηλεκτρική Corvette καίει άφθονο λάστιχο!

       
TAG