Δείτε το τέρας Ford F-150 Velociraptor της Hennessey με 700 άλογα ισχύος!

Με 700 άλογα ισχύος και αγριεμένη εμφάνιση, το Ford F-150 της Hennessey είναι ένα από τα πιο extreme pick-up της αγοράς.
Η γνωστή αμερικάνικη Hennessey παρουσιάζει, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυσή της, το νέο, super extreme pick-up Velociraptor 700, το οποίο αποτελεί μια άκρως βελτιωμένη εκδοχή του Ford F150.

O 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας της Ford, ύστερα από μια σειρά
από αναβαθμίσεις, σχεδόν διπλασιάζει την απόδοσή του.
Εκτός της αναβάθμισης στο μοτέρ, η Hennessey προσθέτει off
road ανάρτηση και ελαστικά, αλλά και νέους προφυλακτήρες.
Το Velociraptor βασίζεται πάνω στο pick-up της Ford και ειδικότερα στην έκδοσή του με τον κορυφαίο 5λιτρο Ti-VCT V8 βενζινοκινητήρα. Εδώ, η Hennessey προσθέτει έναν 2,9 λίτρων κομπρέσσορα, υδρόψυκτο intercooler, νέα εισαγωγή και σύστημα εξάτμισης, αλλά και έναν νέο «εγκέφαλο».

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω μας δίνει 704 άλογα ισχύος στις 6.000 σ.α.λ., πολλά περισσότερα από τα 385 του εργοστασιακού Ford F-150, δημιουργώντας έτσι ένα από τα ισχυρότερα pick-up της αγοράς.

Προς το παρόν η Hennessey δεν ανακοινώνει το πόσο βελτιώνονται οι επιδόσεις, αν και αναμένονται τα νούμερα των επιταχύνσεων να είναι άκρως εκρηκτικά.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Hennessey φροντίζει και για τη βελτίωση όλων σχεδόν των χαρακτηριστικών του F-150 και έτσι, έχουμε μια νέα off-road ανάρτηση από τη Fox, ειδικής σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών με off road ελαστικά, νέα μπάρα για τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα με LED φώτα, πλαϊνά σκαλοπάτια, αλλά και νέο πίσω προφυλακτήρα, που σπρώχνει προς το πλάι τη διπλή εξάτμιση.

Οι αλλαγές του μοναδικού αυτού pick-up ολοκληρώνονται με τα λογότυπα «Velociraptor» στο αμάξωμα. Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, η Hennessey ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του θα γίνει σε 25 μόλις μονάδες, ακριβώς όπως είχε συμβεί και με την επετειακή Mustang των 804 ίππων, που είχε παρουσιάσει πριν λίγο διάστημα η αμερικάνικη φίρμα.
TAG