Η smart βάζει μπρος τη δημιουργία του πρώτου της SUV

Βασισμένο στο πρωτότυπο forstars θα είναι το νέο smart SUV, που φαίνεται ότι θα πάρει το δρόμο για την παραγωγή.
Επαναφέροντας τα προ 11 ετών σχέδιά της για την κατασκευή του πρώτου SUV της ιστορίας της, η smart ετοιμάζεται να μπει και αυτή για πρώτη φορά στο παιχνίδι της κατηγορίας, λανσάροντας έλα ολοκαίνουργιο μοντέλο του είδους.

Η σχεδίαση του αμαξώματος αναμένεται να βασιστεί πάνω
σε αυτή του πρωτότυπου, όντας όμως 5θυρο αντί για 3θυρο.
Μάλιστα, το 2012 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η smart μέσω του πρωτότυπου forstars μας είχε δείξει που θα πορευτεί στην κατηγορία, όμως για λόγους που έχουν να κάνουν με την προτεραιότητα άλλων project (π.χ. του νέου forfour), το πρωτότυπο δεν μπήκε στην παραγωγή.

Πλέον όμως φαίνεται ότι ήρθε η ώρα το πρώτο SUV της smart να γίνει πραγματικότητα, αφού με δηλώσεις της στο βρετανικό AutoExpress, η κ. Katharina Beck, Product Manager της Daimler, δεν αρνήθηκε την επικείμενη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου του είδους, από τη στιγμή που το κοινό ζητά όλο και περισσότερο νέα SUV/Crossover.

Φυσικά, η βάση για τη δημιουργία του νέου smart SUV θα είναι το πισωκίνητο πάτωμα των smart fortwo και forfour (αλλά και του Renault Twingo), με την αισθητική του νέου μοντέλου να βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο forstars του 2012.

Ως προς το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, είναι νωρίς να κάνουμε μια πολύ ακριβή πρόβλεψη, ωστόσο το αναμένουμε λογικά μέσα στην επόμενη διετία.

Πηγή: AutoExpress
TAG