Έρχεται το 2020 το Mazda RX-9 με νέο Wankel κινητήρα!

Βασισμένος πάνω στο πρωτότυπο RX-Vision θα είναι ο αντικαταστάτης του Mazda RX-8, που θα παρουσιαστεί το 2020.
Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον πολυαναμενόμενο αντικαταστάτη του Mazda RX-8, αφού φαίνεται ότι το νέο sportscar της ιαπωνικής φίρμας θα λανσαριστεί τελικά το 2020 και θα ονομαστεί «RX-9», έχοντας έναν νέας γενιάς Wankel κινητήρα.

Το νέο RX-9 θα φέρει μια νέα έκδοση του Wankel κινητήρα
της Mazda, που θα συνδυαστεί με διπλή υπερτροφοδότηση.
Οι πληροφορίες έρχονται από την Αυστραλία και σύμφωνα με αυτές, το πρώτο πρωτότυπο του νέου Mazda RX-9 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2018, ώστε το 2019 να δούμε και την έκδοση παραγωγής στην ίδια Έκθεση.

Όπως προείπαμε, το νέο σούπερ κουπέ της Mazda θα αποτελέσει τη συνέχεια των RX-7 και RX-8, ενώ σχεδιαστικά θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο RX-Vision της περσινής Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Αναμένεται να διατηρήσει το κλασικό σχήμα των Mazda RX με μακρύ εμπρός μέρος και μικρότερο πίσω, ενώ το μπροστινό καπό θα υψωθεί και θα αποκτήσει πιο στρογγυλεμένες άκρες, ώστε να βοηθήσει το νέο μοντέλο να σκοράρει ψηλά στην προστασία των πεζών στις δοκιμές του EuroNCAP.

Νέα έχουμε και στο πεδίο του κινητήρα, εκεί όπου το Mazda RX-9 θα αποκτήσει έναν καινούργιο περιστροφικό κινητήρα Wankel με την ονομασία SKYACTIV-R, ο οποίος αναμένεται να έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρων (800 κ.εκ. για κάθε ρότορα) και να συνδυάζεται με διπλό turbo (ένα ηλεκτρικό για τις χαμηλές στροφές και μια κανονική τουρμπίνα για υψηλότερα). Η ισχύς του νέου κινητήρα αναμένεται να φθάνει τα 400 άλογα.

Πηγή: Motoring.com.au
TAG